Ings og Arfield om sesongens siste kamper

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnleys to stjerner Scott Arfield og Danny Ings føler at laget har godt med krutt i troppen til å komme seg tilbake til Premier League og øyner en verdig avslutning på sesongens to siste kamper.

Ings på sin side snakker varmt om de siste to årene og mener at alt ligger til rette for en rask retur til Premier League.

De burgunder- og lyseblå fikk bekreftet sitt nedrykk i forrige runde etter en sterk seier over Hull City, men det var forgjeves da både Leicester og Sunderland vant sine kamper – noe som satte punktum for Lancashire-lagets eventyr. Midtbanespiller Arfield var naturligvis skuffet over nyheten laget mottok etter oppgjøret på KC Stadium, men understreker at laget ikke kommer til å miste fokus på den siste gjenværende oppgaven; å hente hjem seks poeng.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var kjempeskuffende, vi hadde ingen anelse når vi gikk av banen etter å ha vunnet kampen. Vi fikk vite det av sjefen, sa Arfield. Det var et herlig resultat, men i det store bildet var det skuffende fordi vi rykket ned. Det var en av de tingene vi ikke ønsket at skulle skje, men jeg er sikker på at vi kommer tilbake. 

– Det er to kamper igjen og hver gang man er ute på banen så vil man vinne, vi kan derfor ikke miste fokus. Det er fortsatt seks poeng å spille for og vi vil ha dem alle, det kommer til å være mye tid etter dem til å reflektere over sesongen, men jeg tror innerst inne at fansen har kost seg. 

– Jeg tror nok at vi har vært i et godt rampelys i Premier League, mange hadde noen gode tanker om Burnley. Jeg tror også at det er bevis for spillerne og støtteapparatet fordi ser man med nøytrale øyne på Burnley denne sesongen, så ville mange at vi skulle ha vunnet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi løp ut på banen og angrep, vi satt oss ikke på bakbena når vi besøkte store stadioner og store lag, vi hadde ikke ærefrykt og fant det ikke godt nok å bli satt press på. Jeg tror det også var en glede for oss denne sesongen, hvordan den var og hvordan vi fikk til vårt. 

Det sjefen har bygget her er et lag med store ferdigheter, men også et lag med sterk lagånd og samhold. Har man fått en smak på denne ligaen, så vil man returnere her så raskt som mulig og det er definitivt det vi kommer til å prøve på neste sesong. 

Jeg tror også at mesteparten av laget kommer til å være her neste sesong på grunn av måten spillerne som ankommer snakker om klubben på og måten de nyter treningene. Guttene har kontrakter og det er fantastisk sted å være, vi ønsker å gjenta det vi fikk til forrige sesong og komme oss tilbake til Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– I det store bildet tror jeg det er enormt og sjefen har drillet oss med tro til å spille ved angripe lag med frihet. Det er en manager du ønsker å spille under og jo lenger han blir i klubben så er jeg sikker på at klubben er i gode hender, avsluttet Arfield.

I forkant av det kommende oppgjøret mot Stoke, som også blir the Clarets siste hjemmekamp denne sesongen appellerer Ings til fansen og ber supporterne om å stille mannsterke nok en gang. Spissen forteller at manageren aldri vil tillate at Burnley spiller på halv maskin i lys av nedrykket.

22-årige Ings mener også at det vil være passende for the Clarets å hanke inn sesongens seks gjenværende poeng og avslutte sesongen med flagget til topps.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det ville være herlig å avslutte med fremdrift og alle vet at sjefen ikke kommer til å la oss roe ned fordi at vi rykker ned. Fremtiden vår er avgjort så det er viktig at vi går inn i de siste kampene med selvsikkerhet og leverer to gode prestasjoner. 

– Jeg ønsker at så mange fans som mulig kommer ned og ser begge kampene fordi det har vært to utrolige år for klubben. Vi har hatt noen flotte øyeblikk denne sesongen og istedenfor å avslutte med nag så er det viktig at vi avslutter sterkt og støtter hverandre. 

Når sjefen kom inn endret mentaliteten seg og han fikk dratt klubben i en retning, han tillater ikke noen råtne egg i garderoben. Det er planer for et ny treningfasilitet og klubbens infrastruktur har forbedret seg enormt, så det er et bra sted å sprette tilbake, avsluttet spissen.