Ings om debuten og debutmålet

Etter å ha fått den verst tenkelige starten på debut-sesongen for the Clarets og  Danny Ings brukte nesten et halvt år på å komme seg etter skaden. Onsdag kveld fikk 19-åringen debuten sin, riktignok for reservene og takket med å sette inn både debut- og seiersmålet mot erkerivalene Preston North End.

Foto: BurnleyFC.com

I sommer hentet manager Eddie Howe en relativt ukjent gutt ved navn Danny Ings til en overgangssum som tilsa at dette kom til å bli en stor spiller. I lys av alt det gledelige ved å bli gjenforent med sin tidligere manager fra Bournemouth, pådro angriperen seg en skade en uke etter overgangen og måtte under kniven.

Spissen måtte smøre seg med tålmodighet og tilbringe tid hos det medisinske støtteapparatet. Etter flere måneder med behandling ga omsider legene grønt lys og en debut var like rundt hjørnet hvor motstanderen kunne ikke vært bedre; Preston.

Unggutten returnerte til Gawthorpe treningsfelt imorges med et bredt smil om munnen – forståelig nok. Det ble en perfekt debut for 19-åringen der han ikke bare fikk debutkampen mot erkerivalene, men også nettet debutmålet som også var seiersmålet.

Foto: BurnleyFC.com

Etter igår kveld flyr jeg høyt, å kunne komme seg inn i det igjen etter en så langtrekkelig skade, sa spissen. Det har vært tøft for meg, men jeg har hatt gode mennesker rundt meg som har hjulpet meg gjennom dette.

– Sjefen nevnte at jeg ikke trengte å imponere noen til oppgjøret, bare gå ut der, nyte spillet og det å komme seg gjennom 30 minutter, pluss et mål er herlig. Jeg var desperat etter å komme meg utpå og vise hva jeg er god for og forhåpentligvis vise jeg en antydning til det. 

Målet og ikke minst seieren sendte the Clarets til topps i the Central League West Division (reservelags-ligaen) og fikk fortjent skryt fra assisterende manager Jason Tindall.

Det var en flott comeback for Danny. Man er alltid litt bekymret når man kommer tilbake etter en skade, men vi sørget for å ikke forhaste han ved å gi han for mye spilletid med en gang. Han kom inn og spilte i en halvtime der hans arbeidskapasitet belønnet han med et mål, som vil gjøre han godt. Vi er glade på hans vegne og satser på at dette er et steg i riktig retning for Danny, sa assisterende manager Jason Tindall.