Ings senket Burnley

(Burnley 0-1 Southampton): Burnley fikk en verst tenkelig start med et tidlig mål av Danny Ings og klarte aldri å hevde seg fram til pause. Etter sidebytte flekket the Clarets tenner og skapte mer, ble trolig snytt for straffe og fikk et mål annullert uten at VAR reagerte. Det la grunnlaget for en dyster kveld på Turf Moor.

Nysigneringen Dale Stephens fikk umiddelbar debut etter å ha blitt hentet tidligere denne uken, i tillegg ble det hans 100. Premier League-kamp. James Tarkowski ble allikevel ikke klar til kamp og la til rette for et fortsatt irsk forsvar i Long og Dunne. Benken til Burnley besto av fem ungdommer eller U23-spillere, som snart burde betraktes som førstelagsspillere.

Det var litt bekymring før kampstart med Nick Pope som måtte lappe sammen fingeren på grunn av blødning, men det gikk heldigvis bra.

Kampen startet på verst tenkelig vis for the Clarets. I det 4.minutt havnet kula hos Che Adams på løp mot feltet. Spissen klarte å sende ballen fra dypet mellom midtstopperne og fant Danny Ings. Den tidligere Burnley-spissen gjorde ingen feil og sendte gjestene i føringen. 1-0 til Southampton.

Etter en god Saints-periode var Burnley ute og jaget en reaksjon, tvang fram to hjørnespark etter ni minutter, men klarte ikke å bryte ned Southampton-forsvaret. Ings og Adams skapte problemer for Burnley-forsvaret og Long/Dunne strevde litt med den offensive angrepsduoen.

Adams (16′) kom til en god mulighet før Burnley omsider våknet. Brownhill (19′) og Vydra (20′) kom til fine muligheter og tvang fram ytterligere hjørnespark. I det 27.minutt ville hjemmelaget ha straffe etter å ha fått en dytt i ryggen av Vestergaard, men verken dommeren eller VAR-dommer Mike Dean (ja, den Mike Dean) var ikke imponert. Like etterpå lå Phil Bardsley nede etter å ha fått Djenepo sin albue i ansiktet.

I det kampen bikket halvtimen kunne man si at Brownhill og Westwood var aktive fremover, mens debutanten Stephens var relativt stille. Westwood (32′) vær nære en utligning, men frisparket fra 20 meter ble skrudd over alt og alle. Fram mot pause var det en del fram og tilbake fram til dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med en tidlig mulighet for Burnley signert av Chris Wood (46′). To minutter senere fikk Bardsley gult for en sen duell med Djenepo (ironisk, med tanke på at sistnevnte slapp unna kort rett før pause). Til Bardsley sitt forsvar, så prøvde han å trekke seg ut for ikke å forårsake skade.

Hjemmelaget startet friskt, men gjestene fortsatte med et høyt press og tvang Burnley til utallige pasninger bakover mot Pope eller forsvaret. Dette endret seg utover omgangen og i det 56.minutt sendte Nick Pope en hinsides lang ball mot Chris Wood, spissen satte fart, vant mot Bertrand og keeper McCarthy. Ballen havnet i nettet, men linjedommeren vinket for offside. En meget tvilsom avgjørelse uten at VAR sjekket situasjonen.

Kontroversielt, skandaløst og frustrerende, men Mike Dean er ikke kjent for å gi Burnley noe som helst. Like etterpå meldes det at fjerdedommerens headset ikke fungerer og må byttes… Situasjonen ga Burnley et løft der både McNeill (58′) og Taylor (58′) begge skapte muligheter til å utligne, men det endte med hjørnespark uten nevneverdig utfall.

Dunne (63′) og Vydra (68′) sendte begge ballen over, mens Djenepo fortsatte å feile Bardsley uten reaksjon fra dommeren. Kontinuitet var tydeligvis et ukjent begrep for mannen i svart. The Clarets prøvde og jobbet så godt de kunne tatt omstendighetene i betraktning. Burnley var farligst på venstrekanten og det var synd å se at Brownhill på høyrekanten ikke hadde den beste dagen ute av sin beste posisjon. Det er naturligvis lett å argumentere at Pieters burde settes på kant og hjertet av midtbanen burde bestå av Brownhill og Westwood.

Jo nærmere klokken tikket fulltid, desto mer var frustrasjonen og oppgittheten å følge og ta på. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det 90.minutt satte Danny Ings ballen i nettet for annen gang denne sesongen, men målet ble annullert for offside. Det endte med et tap for Burnley.

Burnley: Pope, Bardsley, K.Long, Dunne, Taylor, Brownhill, D.Stephens, Westwood, McNeill, Vydra, Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Pieters, Lowton, Thomas, Benson, Driscoll-Glennon, Goodridge
Gule kort: Bardsley 48,

Southampton: McCarthy, Bertrand, Bednarek, Vestergaard, Walker-Peters, Djenepo (Tella 77), Domeu, Ward-Prowse, Armstrong, Adams (Obafemi 77), Ings
Innbyttere: Forster, J.Stephens, Valery, Smallbone, Tella, Obafemi, S.Long