Ings-U21; et løft for hele klubben

Danny Ings ble kalt opp til det engelske U21-laget nylig der spissen kan få muligheten til å spille mot San Marino eller Litauen – eller begge. Manager Dyche som er begeistert på vegne av unggutten, føler også at toppscorerens mulighet til å representere nasjonen ikke bare er et individuelt løft, men noe hele laget vil bære fruktene av. 

Spissen dro mandag på landslagsamling der Gareth Southgates mannskap skal forberedes til deres U21-kvaliker mot San Marino mog Litauen. Spissens imponerende sesongstart har blitt lagt merke og med elleve mål hittil denne sesongen, samt nominasjon til månednes spiller, bidro til innkallelsen. Ings går dermed i samme fotspor som Jay Rodriguez og Richard Chaplow og får Dyche til å reflektere over klubbens forpliktelser til å kunne utvikle unge talenter. 

Jeg er veldig glad for at klubben har en ung England-spiller. Det er gode ting her og Danny fortjener innkallelsen, sa Dyche. Han har vært i fin form helt siden sesongoppkjøringen og holdt det gående siden, så han fortjener det og er enda en brikke i det vi prøver å utrette her som gruppe. Vi snakker om o utvikle spillere og det er stor bit av det jeg tror på – uavhengig av alder – jeg snakker fortsatt med Michael Duff om forskjellige ting, der jeg føler han kan lære, forbedre og tilføye.

– De yngre kandidatene er de en ønsker å påvirke, veilede og guide mot deres bedre og lagets, det er det fine med Danny. Han leverer ikke bare for seg selv, men for hele laget og det med en sterk arbeidsmoral. 

Mye av min tro er veiledning, men de må også lære på egenhånd og Danny kommer til å plukke meg seg mange ting. Jeg tror han vil lære mye av å være med en annen gruppe mennesker og ha et åpent sinn til ny trening og andre stemmer. Landslagfotball kan være litt mer taktisk, saktere og metodisk til tider – kun fordi mange motstandere dabber av og lar deg ha ballen. 

Jeg har snakket med Gareth om han kommer til å Danny Ings kommer til å spille og det ville jeg ikke gjort. Det er helt og holdent opp til han hva han gjør med laget og kommer til å snakke med Danny senere denne uken for å høre hvordan han føler seg, men vi skal prøve å la han være i fred for å føle hele opplevelsen, avsluttet Dyche.