Hyller «nådeløse» Clarets

Sean Dyche pressekonferanseManager Sean Dyche beskrev seieren over Reading som et av de største i hans tid ved Clarets-roret etter at Lancashire-laget dro i land en viktig og sterk 2-1 seier over en av opprykkfavorittene. Danny Ings og Sam Vokes ga hjemmefansen når å juble for i begge omgangene og takket være deres nettkjenninger troner Burnley fortsatt på tabelltoppen i Championship.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley tar landslagpause med topplassering etter at Sam Vokes og Danny Ings sto for duoens 18. og 19. mål denne sesongen. Det kunne fort ha blitt mer, men en strålende keeper Alex McCarthy i Reading-buret ga Burnley mye frustrasjon med en aldeles utmerket dag på jobb. Pavel Pogrebnyak sendte mot slutten av kampen et hodestøt retning Heaton som traff Shackell på sin vei og i mål, Burnley-keeperen fikk en hånd på ballen, men kunne ikke annet enn å plukke ut ballen fra eget mål.

Sjefen hyllet sine tropper som utvidet seiersrekken til seks kamper og står nå med ni kamper uten tap.

– Jeg er veldig begeistret, uttrykte en smilende Dyche. Det kommer en tid der man prøver å holde ting stødig, men jeg mener de presterte veldig bra og mener at dette er en av de beste i løpet av min tid her.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det ble en litt annen følelse i garderoben vitende vi er på topp og har vunnet over et lat som Reading som akkurat har kommet ut av Premier League – en stor klubb i denne ligaen, høyt verdsatt, med en veldig god manager og et godt, erfarent lag. 

– Jeg mener noe av den fotballen vi viste fra herlig, vi åpnet dem opp til tider i annen omgang og fortjente uten tvil å vinne mer komfortabelt. Det ble nervøst de siste fem minuttene, med det trykket som noen ganger kommer av alle innleggene i boksen, men det skjedde ikke og jeg mener vi fortjente å vinne. 

Burnleys sterke form viser nå åtte seire på de ni siste kampene og Dyche som vant månedens manager for september, insisterer at the Clarets kommer til å fortsette i samme spor når landslagpausen er over.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg snakket med gruppen denne uken angående forventningene og om det endrer en som et individ eller som lag. Jeg snakket også om Ed Moses (ekstern lenke) som var ubeseiret på over ti år og 122 løp og ba dem å «forestille seg å nå 50, så 70, så 90». Hva var deres tanker rundt utfordringen, motstanden og filosofien som tillater alle å bli bedre og sterkere. 

– Men han fortsatte å vinne. Jeg sier ikke at det er gitt og heller ikke at vi kommer til å vinne for alltid, men man må ha et åpent sinn og dytte til side at «det var på grunn av et tap», for det er ikke tilfellet.

– Tenker man statistisk, så kan man vinne alle kamper – det er ikke sannsynlig, men tenkemåten må glemme fortiden og se i fremtiden. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Handling veier mer enn ord, så å løpe ut og levere den trygge prestasjonen var utmerket. Vi tar nå en landslagpause og vi trenger den pausen! Spillerne har satset masse i løpet av de siste seks kampene, men vi har satt lista for oss selv.

– Fortsetter man å jobbe hardt og lenge nok, vil ting gå i ens favør og det er lagets etikk, det er det vi gjør. De er nådeløse for øyeblikket og som jeg sa, ord er enkle, noe prestasjoner ikke er, men de gjør alt riktig, avsluttet Dyche.