Nok en seier og fortsatt serieleder

readingBurnley logo stor(Burnley 2-1 Reading): The Clarets fikk en god start og ga fansen noe å juble for allerede midtveis i første omgang når Trippier foret Ings som satte inn sitt ellevte for sesongen. The Royals prøvde å svare, men måtte jogge i garderoben målløse. Etter sidebytte var det et dominerende Burnley som tok over kampen med utallige målsjanser, men ble møtt av en fenomenal keeper McCarthy som sto imot press. Sam Vokes satte inn 2-0 ti minutter før full tid og gjestene fikk et trøstemål minutter senere, men Burnley vant omsider over Reading og stadfestet 1.plassen i to nye uker.

Det ble kun en endring i lagoppstillingen med Dean Marney som erstatte David Edgar.

Burnley fikk den beste starten og var tidlig ute med å true the Royals, men gjestene hadde god kontroll. Til tross for god ballbesittelse, så ble det ingen sjanser innen kvarteret var spilt hvor den største muligheten av Scott Arfield, men det ble lite mer enn et hjørnespark.

Det skulle derimot ikke ta lang tid før fansen kunne juble; Kieran Trippier  la som vanlig et presist innlegg i feltet og hvem andre enn Danny Ings var sistemann på ballen? Spissen sendte ballen i nettet med venstre fot og kunne juble for sitt ellevte mål denne sesongen i det 22.minutt!

At the Clarets fikk blod på tann blir å si det mildt, for i løpet av påfølgende minuttene haglet skuddene mot McCarthy som fikk nok å gjøre når Kightly, Jones og Arfield prøvde seg i løpet av kort tid. Det ble bekymringsfullt midtveis i omgangen når Sam Vokes ble liggende nede og trengte behandling, men klarte å komme seg på bena etterhvert.

Gjestene skapte et godt angrep like før halvtimen når Pogrebnyak kunne ha utlignet for the Royals, men kaptein Jason Shackells fantastiske takling satte en stopper for russerens trussel.

Samme mann kom igjen til en sjanse minutter senere med hodet og denne gang måtte keeper Heaton strekke på armene for å sende kula over og ut til hjørnespark. Mot slutten av omgangen kom også Chris Gunter til en sjanse, men heller ikke forsvareren klarte å overliste Tom Heaton som hadde en god første omgang.

På tampen av omgangen snappet David Jones opp ballen fra Reading, brøt angrepet, satte fart mot Reading-buret og foret Danny Ings som ikke klarte å øke ledelsen og så ballen fly like utenfor.

Ingen endringer etter sidebytte og nok en gang var det Burnley som fikk den beste starten. Noen minutter uti annen omgang (50′) havnet ballen hos Ings som brukte farten sin og la inn til Arfield, men vingen klarte ikke å styre ballen i mål og sikret kun et hjørnespark.

Gjestene flekket tenner og prøvde å utligne, men fant det vrient med et solid Burnley-forsvar som ryddet unna det de ble servert. På motsatt side fikk the Clarets flere kjappe sjanser etter hverandre; Ings, Arfield og Jones testet alle ut strålende McCarthy som fikk mye å gjøre på kort tid.

Reading-manager Nigel Adkins likte dårlig det han så på Turf Moor og byttet ut like så greit tre spillere, men det hjalp lite når Burnley anført av Danny Ings skapte et utall sjanser i løpet av meget kort tid og burde ha ledet med tre, fire mål – Burnley dominerte på eget gress.

Midtveis uti kom the Royals mer til og fikk etterhvert et lite grep om midtbanen og forsvaret. Midtbanen til the Clarets jobbet hardt og Kightly var instrumental i det andre målet; vingen leverte en presist og herlig innlegg som Sam Vokes sendte i nettet og økte til 2-0 i det 79.minutt.

Gleden ble noe kortvarig for tre minutter senere (82′) var Reading i angrep og Pobrenyak sendte ballen retning mål som traff Shackell på sin ferd og havnet i nettet, Heaton fikk en hånd på ballen, men ikke tilstrekkelig til å avverge 2-1.

Gjestene øynet muligheten til å utligne og satte inn storangrep mot Tom Heaton som ikke lot seg stresse nevneverdig. På motsatt side derimot var Clarets-midtbanen på hugget, men det ble ikke fler mål og dermed skrev Burnley historie med nok en sterk seier og sikret 1.plassen de neste to ukene.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Arfield, Marney, Jones, Kightly, Vokes, Ings.
Innbyttere: Cisak, Edgar, Lafferty, Stock, Stanislas, Long, Treacy.

READING: McCarthy, Morrison, Pearce, Gunter, Bridge, Baird (Taylor 60), McAnuff (Blackman 60), Guthrie, Robson-Kanu (Le Fondre 60), Pogrebnyak, Obita.
Innbyttere: Federici, Kelly, Le Fondre, Akpan, Gorkss, , Taylor
Gule kort: Obita 45, Blackman 66

Dommer: M. Jones
Tilskuere: 11,256 (Reading 420)