Neste: Reading

readingTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot opprykkskandidatene Reading FC på Turf Moor i en av de virkelig store oppgjørene om tre poeng der begge lag er i form og begge ønsker å vinne.

Burnley leder serien og på Turf Moor er de lilla- og lyseblå ubeseiret denne sesongen og står med fem strake seire, mens Reading er ubeseiret på de siste seks og vaker i Play-Off-sonen. 

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

Burnley har ingen nye skader å bekymre seg over og har kun Ross Wallace som er ute med lagtidsskade, men får derimot Dean Marney tilbake etter at midtbanespilleren måtte sone karantene under midtukens seier over Doncaster. På motsatt side av gressmatten venter Reading som kan bli styrket av Royston Drenthe og Danny Williams (begge fot), men det gjenstår å se om spillerne rekker å bli friskmeldte. Jem Karacan er eneste som er garantert ute.

Burnley har laget en festning av Turf Moor denne sesongen hvor de står ubeseiret, men er klare over at Reading har vunnet de fem foregående møtene og har seiret i åtte av de siste ni ligakampene. Statistikken blir desto gråere når en ser på historien som forteller om ti seire, ti uavgjort og 20 tap på deres 40 oppgjør som har vært målfattige (46 mål). The Clarets vant over Reading i deres opprykksesong og da begge Play-Off-kampene før de gikk videre til Wembley hvor Wade Elliotts sto for kampens eneste mål.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

Tidligere statistikker er kun tall og en ønsker å skrive egen historie, er sjefens filosofi; syv av åtte siste kamper har endt med seier og fem strake er resultatet. Videre er det deres beste sesongstart på 52 år og med to eller flere mål i ti av de siste 13 kampene ligger alt til rette for en knasende oppgjør.

Reading har heller ikke hatt noen dårlig start og kan viste til 2-2-1 på fremmed gress denne sesongen og er ubeseiret på de seks siste kampene hvor de kun har sluppet inn to mål. For å sette det i perspektiv, så vil en seier på Turf Moor gi dem mer poeng enn det de fikk gjennom hele Premier League-sesongen deres.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 5.oktober kl 16:00

Tidligere møter:
17.februar 2012 Reading 1-0 Burnley
15.oktober, 2011 Burnley 0-1 Reading
03.januar, 2011 Reading 2-1 Burnley
23.oktober, 2010 Burnley 0-4 Reading