Stengene utgjorde forskjellen

(Reading 1-0 Burnley): En utrolig åpen og jevn kamp fant sted på Madejski Stadium foran Sky Sprts’ kameraer. Seieren kunne fort gått til begge lag og det var ikke mye som skilte lagene fra tre poeng – skulle man basert kampen på sjanser ville det vært rettferdig å si at 2-2 hadde vært rettferdig, men marginene – og stengene – ville det annerledes og dermed ble det en knepen seier til the Royals.

Manager Howe gjorde ingen store bytter i forkant av oppgjøret – noe som ga preg av et klokt valg i løpet av få minutter. The Clarets startet godt og brukte ikke lang tid på å teste ut Federici i Reading-buret, første store sjanse kom av Jay Rodriguez etter seks-syv minutter etter at spissen ble levert en fantastisk ball av Kieran Trippier og som havnet nesten perfekt på hodet til spissen – for det var tverrleggeren som sto i veien for det som kunne blitt en pangstart på kampen.

Det var derimot hjemmelagets Jason Roberts som sørget for kampens eneste mål etter elleve minutter på et hjørnespark der veteranen fikk stå alene uten noen form for press og enkelt kunne sette inne det som skulle vise seg å være det avgjørende målet. Gjestene fra Lancashire virket ikke å være nevneverdig berørt av målet og satte i gang flere offensive løp mot Reading og deres bakre firer, men oppgaven skulle vise seg å være vanskeligere enn forventer.

The Royals ryddet unna det som var i luften til tross for hederlige forsøk av Burnley. I det omgangen nærmet seg slutten, kom Harte til en kjempemulighet og kunne ha økt til 2-0, men takket være heroisk innsats og ikke minst ofring av Ben Mee – som viet eget hode til det som kunne ha endt katastrofalt – sørget for at stillingen forble til pause.

Etter sidebytte startet the Clarets best, men som i første omgang gikk det fram og tilbake, og det skulle ikke mange minutter til før neste Burnley-spiss; Charlie Austin skulle kjenne frustrasjonen i det hans forsøk traff stangen og spratt ut igjen. Hjemmelaget slapp med skrekken og jobbet sakte, men sikkert med å utfordre the Clarets – etter en håndfull spilleminutter kunne stillingen ha stått 2-0, men takket være en godt plassert Kieran Trippier som reddet på streken var stillingen fortsatt 1-0.

Resten av omgangen kan pent defineres som jevn; begge lag hadde sine perioder som kunne ha innvirket resultatet, men fotballgudene ville det annerledes og the Royals vant med knapp margin.

BURNLEY: Grant, Trippier, Edgar, Duff, Mee, Wallace, Marney (Bartley 79), McCann, McQuoid (Ings 68), Rodriguez, Austin (Paterson 68).