Innbytterne sørget for uvant poengdeling på Elland Road

leeds fcBurnley logo stor(Leeds 1-1 Burnley): Dommeren hadde en kontroversiell omgang med to straffesituasjon til Burnley der den ene var soleklar og begge lag hadde sine perioder i en jevn kamp på Elland Road.

Annen omgang fortsatte der første slapp og fansen måtte vente til sluttminuttene før jubelen kunne slippes løs. Antenucci sendte Leeds i føringen og Sam Vokes utlignet minutter senere.

Tom Heaton ledet the Clarets utpå Elland Road som klubbens nye kaptein, mens Tendayi Darikwa og Jelle Vossen fikk sin debut for de burgunder- og lyseblå. Ungguttene Dummigan og Anderson varmet benken i årets første Championship-kamp.

Burnley fikk to tidlige frispark imot seg uten at de førte til noe nevneverdige sjanser og endte i åpent spill. Hjemmelaget var på hugget de første minuttene, men the Clarets spilte behersket og fikk ryddet opp relativt raskt.

Jelle Vossen la opp til Burnleys første sjanse etter seks minutter som havnet i feltet til Lukas Jutkiewicz – som ble holdt igjen av Taylor, men dommeren lot spillet gå til en viss misnøye av spissen og situasjonen kunne raskt ført til sesongens første straffe.

I det niende minutt skapte Leeds kampens første store sjanse i det Leeds kontret; Sam Byrom la inn i feltet til Wood og videre til Stuart Dallas som klinket til kula. Heaton reddet mesterlig og sendte ballen i tverrleggeren og ut. Burnley slapp med skrekken.

Debutantene Darikwa og Vossen viste seg fram på Elland Road og man kunne raskt stadfeste at de var fornuftige forsterkninger av manager Dyche. (Linje)dommeren ble nok en gang kontroversiell når forsvarer Bellusci brukte hånda i feltet i duell med Jutkiewicz uten reaksjon. Soleklar straffe, noe Clarets-fansen ga høylytt uttrykk for.

Noen frispark og hjørnespark senere hadde omgangen kommet midtveis og bød på noen halvsjanser fra begge lag som begge hadde sine perioder. Michael Kightly kunne ha sendt Burnley i føringen i det 27.minutt etter litt klabb og babb i Leeds-feltet hvor Boyd og Vossen var involverte, men vingen sendte kule like til side for mål.

Kightly strålte på venstrekanten og sørget for at the Clarets fikk hjørnespark i det 29.minutt som endte med en stor sjanse til Burnley og Jelle Vossen. Keeperen avverget utrolig nok og det andre hjørnesparket ble det ikke så mye av.

Foto: BurnleyFC.comBurnleys gode periode fortsatte og Jutkiewicz testet ut keeper Silvestri minutter senere, italieneren reddet nok en gang mesterlig. Leeds prøvde seg litt etterhvert som omgangen nærmet seg slutten og sto for et fåtall tannløse sjanser og Burnley virket å ha knekt Uwe Röslers 4-3-3-kode. Det ble en målløs omgang.

Gjestene sparket i gang annen omgang og satte raskt i gang et angrep som ble avverget av hjemmelaget. Leeds’ fysiske spillestil fortsatte og sørget for å gi frispark imot uten at Lancashire-laget klarte å utnytte dem. Burnley forsvarte seg godt og var farlige i angrep de første minuttene av annen omgang.

The Juke og Vossen stiftet et spennende samarbeid på topp og sammen var de en konstant trussel for Leeds-forsvaret. Hjemmelaget skapte omgangens første sjanse (57′) var signert Alex Mowatt som eneste angriper fikk kula og sendte avgårde en salve fra rundt 20 meter. Ballen gikk like utenfor buret. Adeyemi (60′) prøvde seg fra en vanskelig posisjon, men siktet mer på måkene enn målet.

Leeds-kaptein Bamba sto for flere harde og hodeløse dueller som i flere tilfeller hadde gitt han sitt andre gule. The Juke (62′) og Chris Wood (65′) prøvde seg før kampens første bytte fant sted; debutant Vossen ble byttet ut Marvin Sordell og The Juke ble erstattet med Sam Vokes. Leeds satt utpå fjorårets toppscorer Antenucci i samme slengen.

Kampen åpnet seg i det klokken viste kvarteret før fulltid og begge lag skapte halvsjanser; Antenucci (73′) og Mee (75′) sto for dem. Sam Vokes ble tildelt frispark i en farlig posisjon like utenfor feltet i det 79.minutt, men Leeds fikk ryddet opp.

I det 82.minutt fikk innbytter Antenucci kula som fikk tilstrekkelig med tid og rom, dermed sendte angriperen en flott skruball i det lengste hjørnet bak Tom Heaton som kastet seg etter ballen, men var ikke i nærheten. 1-0 til hjemmelaget.

Gleden ble kortvarig for hjemmelaget. Burnley kontret; Boyd ga en kort ball tilbake til Darikwa som la inn til feltet – der var innbytter Sam Vokes som tronet høyest i luften, utklasset Silvestri i buret og utlignet for the Clarets! 1-1 i det 86.minutt!

Begge lag gjorde sine siste bytter i sluttminuttene og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Målscorer Antenucci prøvde seg på et lignende skudd fra motsatt vinkel i det 93.minutt, men Heaton var med på notene og snappet opp kula. Det endte med poengdeling på Elland Road.

BURNLEY: Heaton (k), Darikwa, Duff, Keane, Mee, Kightly (Taulor 88), Jones, Arfield, Boyd, Vossen (Sordell 68), Jutkiewicz (Vokes 68)
Innbyttere: Ward, Dummigan, Taylor, Anderson, Gilks
Gule kort: Arfield 55, Kightly 80

LEEDS: Silvestri, Byram, Bamba (k), Bellusci, Wood, Mowatt (Doukara 89), Dallas, (Antenucci 69) Taylor, Cook (Wootton 89), Adeyemi, Berardi.
Innbyttere: Cooper, Erwin, Turnbull, Phillips
Gule kort: Bamba 9

Dommer: K Friend