Dyche: – Vi gir oss aldri

Det så lenge ut til å bli en målløs kamp på Elland Road og uavgjort ble det, men først måtte Micro Antenucci og Sam Vokes treffe nettmaskene. Manageren var fornøyd med det han så og hyllet lagets mentalitet som aldri ga seg.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Dette er et vanskelig sted å komme, spesielt tidlig i sesongen. Det er en ny manager her og en ny følelse over det hele, spillerne gir ekstra tre eller fire prosent så tatt alt det i betraktning, så tar vi helt klart det poenget. Jeg mener motstandsdyktigheten vår viste det og vi ga oss aldri. 

– Vigår aldri under, laget gir seg aldri, mener Dyche. Vi føler vi aldri er slått før dommeren blåser i fløyta og mener vi viste det nok en gang idag. Vi har bygget den mentaliteten over to-og et halvt år og ser man på de ti siste minuttene så var det ingen hoder som hang, vi ville bare forsette videre. Jeg er veldig stolt over det som manager, over laget og selvsagt for fansens del. 

– Det var et fint oppspill av Tendayi, men en fantastisk heading av Sam. Han begynner å finne gammel form, men det tar tid og mange glemmer det. Han kom inn med litt ekstra energi og kommer seg, noe som gleder meg veldig.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Og om kapteinsbindet?

Det var en enkel avgjørelse. Jeg spurte om Tom ville være kaptein og han svarte ja. Hans erfaring er der og han utviklet seg forrige sesong i Premier League, hans generelle oppførsel føyer seg til rollen. Vi har flere kapteins-kandidater på banen, Michael Keane vil vokse seg til rollen med tiden og David Jones vil gjerne være kaptein, Michael Duff er der og når han spiller er han en kaptein i seg selv. 

– Det er et gammelt ordtak, jo flere kapteiner du har utpå der, desto bedre er det for klubben. Noen ganger handler det ikke om stemmen, det handler om profesjonismen og Tom har noe av alt, avsluttet Dyche.