Inspirerende poengdeling mot United

(Burnley 1-1 Manchester United): United var best i første omgang og av deres tre mål ble to annullert. Burnley var fullstendig overkjørt i første omgang, men i annen omgang viste de en annen side av seg. Jay utlignet like etter sidebytte og viste inspirerende takter.

Det ble noen endringer i laget, der Lennon ble ofret for Cornet på kanten, mens Jay og Weghorst startet på topp. Vydra Berg Gudmundsson og Taylor var fortsatt ute, mens Ashley Barnes varmet benken. Brownhill var tilbake fra karantene og tilbake på midtbanen.

I sin 5000.kamp tok Burnley i mot Manchester United og nok en gang tok Lancashire-været imot gjestene sine med å åpne himmelens sluser. Cavani (5′) og Cornet (6′) bidro til å skape tidlige sjanser, men i begge tilfellene ble det dømt frispark imot. Rashford (8′) tvang fram en fin redning av Pope som måtte gi hjørnespark.

I det 11.minutt fikk United et billig frispark som Fernandes la inn i feltet. Der var Rafael Varane sterkest i luften og nikket inn kampens første mål. Burnley-spillerne uttrykte misnøye da Maguire blokkerte Jay, som igjen la opp til at Varane fikk fritt leide til mål. Maguire var forøvrig i offside. VAR sjekket situasjonen og dommer Mike Dean gikk bort for å ta en titt og valgte å annullere målet.

Burnley yppet seg litt uten utfordre de Gea. Sistnevnte sendte ballen opp mot midtbanen, som etterhvert flyttet seg til feltet. Shaw fant Rashford som spilte tilbake og der var Paul Pogba (19′) som klinket til og sendte gjestene i føringen. Ikke noe å utsette på scoringen. Det skulle ikke ta mange minuttene før United nok en gang i var i angrep. Sancho viste skremmende gode takter på kanten som la inn til motsatt side. Pogba overfalt Pieters i det han la inn og tvang fram et selvmål av Ben Mee (21′). Dommeren var lovlig sent oppe med flagget og målet ble annullert. Svakt forsvarsspill ved begge anledninger.

Fram mot halvtimen viste Cornet og Weghorst spennende takter, men pasningene til hjemmelaget var skuffende svake. Cavani (32′) kunne ha punktert kampen etter en total United-dominerede periode, men Pope avverget heroisk med kneet. Det fulgte med et høyt press fra gjestene og et utall muligheter kom på løpende bånd.

Fernandes (37′), Rashford (39′) og Cavani (41′) tvang fram solide redninger fra Pope. Burnley kom til noen spennende løp, men klarte ikke å prestere en solid pasning som kunne ha ledet til skuddforsøk. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter uten at det endret noe fram til Mike Dean sendte lagene i garderoben. Burnley jobbet hardt gjennom første omgang, men manglet voksne doser kvalitet sammenlignet med stjernegalleriet til United.

Hjemmelaget startet friskt i annen omgang og klarte å holde ballen i feltet til gjestene. Burnley prøvde å skape ting foran de Gea, men det var først når Weghorst fant Jay Rodriguez i det 47.minutt at ting begynte å skje. Weghorst sendte en herlig pasning til Jay på løp, som kom seg unna Shaw og Maguire, før han sendte ballen i nettet forbi de Gea. 1-1 på Turf Moor.

Utligningen fikk opp stemningen på tribunen og fansen ble merkbart høylytte. Dette smittet over på spillerne og Weghorst (51′ og 60′) jaktet sitt første mål. Det var et annet Burnley-lag på banen, tydelig at pep-talken i pausen hadde effekt.

I det 61.minutt tviholdt Maguire igjen Jay som siste spiller på løp. Fansen ropte på rødt, men Maguire slapp unna med gult. Det påfølgende McNeil-frisparket (63′) endte i klypene på de Gea. I det 66.minutt var Burnley plutselig fire mot to, men klarte å rote bort en gyllen mulighet. Cavani hadde ikke klart å markere seg, så da ble Ronaldo sendt utpå.

Cornet hinket av banen i det 67.minutt, usikkert om det var krampe eller skade. Aaron Lennon erstattet Cornet. Luke Shaw viste sportslighet og bisto Cornet av banen med skulderstøtte, men ødela den gesten med en tullete og vondt takling på Roberts minuttet senere.

I det 71.minutt pådro Tarkowski seg en smell og trengte behandling. Det må sies at forsvareren hadde levert en strålende kamp og trengte en slurk vann før han fortsatt kampen. I kampens avsluttende kvarter jevnet spillet seg ut og gjestene befant seg stadig mer i Burnley-feltet. Alt lå til rette for at Mee og Tarkowski kunne sprudle.

Varane (78′) prøvde seg på et frekt hælspark mot Pope, men Ben Mee avverget mesterlig. Ronaldo (78′) headet over det påfølgende hjørnesparket. Klokken tikket og Burnley satset fremover uten antydning til å se seg fornøyd mot United. Roberts viste fram sine offensive ferdigheter på høyrekanten og Weghorst kom til flere halvsjanser.

Jay ble byttet ut mot slutten av kampen til fortjent stående applaus fra hjemmefansen. Ashley Barnes fikk spille sluttminuttene, angriperens første opptreden etter lang tids skadefravær. Ronaldo (90′) forsøkte seg rett før fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

Weghorst ble kåret til banens spiller. Fernandes (90+2′) kunne ha punktert kampen med et knallskudd, men el kapitan Ben Mee blokkerte heroisk og sørge med det for en poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Pope, Roberts, Mee, Tarkowski, Pieters, Cornet (Lennon 68), Westwood, Brownhill, McNeil, Rodriguez (Barnes 87), Weghorst
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Long, Lowton, Cork, Lennon, Stephens, Barnes
Gule kort: Pieters 73, Brownhill 76

Manchester United: de Gea, Shaw, Maguire, Varane, Dalot, McTominay (Lindgard 79), Pogba, Sancho, Fernandes, Rashford, (Elanga 84) Cavani (Ronaldo 68)
Innbyttere: Henderson, Jones, Lindelöf, Wan-Bissaka, Lindgard, Mata, Matic, Elanga, Ronaldo
Gule kort: Maguire 62

Dommer: Mike Dean
Tilskuere: 21.233