Poengdeling og fortsatt på bunn

(Burnley 0-0 Watford): Begge lag hadde sine perioder med spennende spill og begge skapte muligheter som kunne ha gitt seier, men det endte med poengdeling.

Oppgjøret på Turf Moor startet med noen flere bytter fra forrige kamp, Connor Roberts og Erik Pieters på kantene, Dale Stephens i midten, og Cornet og nysigneringen Weghorst fikk en umiddelbar debut på topp. Turf Moor var fullsatt og Watford ble tatt i mot med et tradisjonelt nord-engelsk vær.

Det startet friskt på Turf Moor med to lag som begge visste at de trengte poeng for å komme seg opp av/unna bunnstriden. McNeil (4′) var første til å forsøke seg med et skudd over målet til Foster. Roberts viste fram sine kasteferdigheter med lange innkast, samtidig begynte Cornet (10′) og Weghorst å finne tonen, førstnevnte tvang fram en sterk redning av Forster.

Pieters (13′) og Stephens (15′) noterte seg skuddforsøk innen kvarteret var spilt. Det påfølgende kvarteret var litt tennis med fram og tilbake, samtidig begynte gjestene å se mer til ballen og kampen jevnet seg ut.

Watford fikk sin førte mulighet i det 38.minutt når Joshua King kom seg unna James Tarkowski, men sendte skuddet rett i bena på Nick Pope. Det påfølgende hjørnesparket ble det mye klabb og babb der Watford kunne ha tatt en tidlig ledelse, men kneet til Lennon sørget for å holde omgangen målløs.

Mot sutten av det første tilleggsminutt gjorde Roberts seg større i eget felt og fikk ballen i hånda. Reglene er klare der, men dommeren hadde blåst av kampen – selv om VAR sjekket situasjonen, så slapp Burnley med skrekken.

Etter sidebytte fikk Weghorst (45′) sin første mulighet i Clarets-trøya når forsøket hans fikk en høy bue/lobb og traff tverrleggeren. Burnley startet med et høyt tempo og holdt det gående i en ti minutters tid før Watford igjen begynte å se mer til ballen. Pedro (60′) fikk en god mulighet, men klarte ikke å overliste Pope.

Litt etter timen tok vinden og regnet seg opp, så da ble Rodriguez sendt utpå for Lennon og Cornet ble flyttet til kanten i en slags hybrid av 4-4-2 og 4-3-3. James Tarkowski brøt et Watford-hjørnespark og satte fart mot Foster i mål, med seg hadde han Burnley-spiller på begge sider og valgte Wout Woghorst på høyre side men sistnevnte sendte ballen over mål.

Cornet (73′) noterte seg kampens største mulighet og tvang fram en sterk redning fra Forster. Rodriguez (77′) og Weghorst (78′) fikk opp pulsen på Turf Moor i omgangens siste kvarter med spennende muligheter. I det 80.minutt var det Burnley sin tur til å skrike etter straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Cleverly (85′) fikk en god mulighet og på motsatt side sikret Weghorst (86′) et frispark til Burnley etter å bokstavelig talt ha blitt skallet ned. Maxwell Cornet (87′) stilte seg foran ballen 18 meter fra mål, klinket til, men traff muren og sikret et hjørnespark.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og det første som skjedde var gult kort til Cleverly for å ha klippet ned McNeil. Det endte med poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Pope, Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters, Lennon (Rodriguez 65), Westwood, Stephens, McNeil, Cornet, Weghorst
Innbyttere: Hennessey, Norris, Bardsley, Collins, Long, Lowton, Thomas, Cork, Rodriguez
Gule kort: Stephens 45

Watford: Foster, Kamara, Samir, Cathcart, Kiko, Sissoko, Kayembe (Cleverly 69), Kucka, Joao Pedro (Hernandez 82), King, Sema
Innbyttere: Bachmann, Kabasele, Masina, Ngakia, Troost-Ekong, Cleverly, Louza, Fletcher, Hernandez
Gule kort: King 19, Cleverly 90