Wout Woghorst hentes til Turf Moor

Chris Wood ble solgt til Newcastle tidligere denne måneden og fansen måtte vente til deadline day før en erstatter var på plass. Burnley så nok en gang til utlandet etter forsterkninger og fant en verdig erstatter hos Wolfsburg i nederlenderen Wout Woghorst. Spissen signerte en tre- og et halvt års kontrakt med Lancashire-klubben.

Takk, jeg er henrykt over å være her og nå kan jeg endelig si at jeg er en Burnley-spiller.

Interessen fra Burnley er relativt fersk og ting gikk raskt når samtalene først satte i gang.

Jeg hørte om interessen rundt ni dager siden. Følelsen jeg fikk av klubben var positiv etter å pratet med styreformannen og de involverte rundt klubben. Jeg følte mye glede og annerkjennelse og fikk en varm følelse. Det var noe som fikk meg til ville signere. Jeg ble kjent med klubben og dens historie for å se om vi passet sammen og fikk følelse av en perfekt match.

Det viktigste for en spiss er og score mål og det er noe jeg er god på. Jeg har oppnådd det gjennom hele karrieren og ønsker å fortsette å score for Burnley. Jeg har alltid ønsket å spille i Premier League, å være en nummer ni og spiss. Det er en flott mulighet og gleder meg til å starte.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/f9c9bd8c-9d8c-4e2a-aedf-6bc62f24e054.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Det er aldri enkelt å forklare hvordan man er som spiller, men Weghorst er tydelig på en ting – som vil glede de fleste Claret-fans;

Det er alltid vanskelig å beskrive seg selv, men jeg er først og fremst en hardtarbeidende fotballspiller og kommer til å gi 100% alle gangene jeg spiller. Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for at laget skal oppnå suksess. Jeg er en spiss med en sterk mentalitet og score mål er min fremste kvalitet. Jeg er god i boksen og samspiller godt med andre.

Den fysiske intensiteten (i Premier League) kommer til å være høy, det var tilfellet i Tyskland, men Premier League er et steg opp. Jeg mener det er den tøffeste konkurransen i verden og en fin utfordring å kunne delta i. Jeg kommer til å gi alt.

Jeg gjorde litt forarbeid og ble kjent med klubben og dens historie. Det er ikke så lenge siden vi var i Europa og jeg ønsker å være den del av denne klubben, ikke bare som fotballspiller, men også som menneske. Jeg kan sammenligne jeg med Burnley i måten de tenker og deres ambisjoner. Det er fortsatt mange kamper igjen og jeg ser fram til utfordringen foran oss, og å kunne delta i det neste steg i klubbens historie.

Jeg snakket med flere i klubben før jeg signerte, både trenere og Ben Mee. Det er så mye positiv energi og vi er trygge på oss selv i den andre halv av sesongen. Jeg gleder meg til lørdag etter all denne praten og ser fram til å spille fotball, sa Wout.

Det har skjedd mye i bakgrunnen i forkant av overgangen og en som uttrykte stor begeistring var styreformann Alan Pace.

Jeg mener vi passer godt sammen og vi kommer til å ha en fin fremtid sammen. Jeg vil ønske Wout hjertelig velkommen til Burnley. Vi er henrykt over å ha hentet et slikt talent med en sånn fantastisk mål-statistikk fra Tyskland. Jeg ser fram til når han får møte Sean og laget. Januar er kjent for å være et vanskelig overgangsvindu som vi alle vet. Jeg veldig glad for at mye hardt arbeid av alle involverte har gitt resultater, sa Pace.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/b4415807-c72b-4315-a91c-15935f867e8c.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Wout er en spiller som speiderne våre har fulgt med en stund og vi føler han han styre oss i det vi prøver å oppnå i Burnley. Signeringen er et tegn på klubbens og lagets utvikling. Vi ønsker Wout velkommen og ser fram til samarbeidet med å ta klubben fremover, sa Dyche.