Stjal poeng i London

(Arsenal 0-0 Burnley): Hjemmelaget dominerte kampen og burde ha vunnet med hockey-resultat, men Burnley sto stand og forsvarte seg med nebb og klør. Det resulterte i poengdeling på Emirates stadium.

Burnley stilte med Jay Rodriguez og Matej Vydra på topp, mens Erik Pieters startet på venstreback i fraværet av Charlie Taylor. Connor Roberts ble valgt foran Lowton. Hjemmelaget startet med en komfortabel ballkontroll og det var en rolig start i London.

Dwight McNeil (7′) noterte seg kampens første mulighet og tvang fram en god redning fra keeper Aaron Ramsdale. Det påfølgende hjørnesparket ble sendt like over mål av en umarkert ben Mee (8′). Burnley presset stadig mer og Arsenal fikk litt mer å gjøre.

Lacazette (16′) sørget for hjemmelagets første mulighet etter et pent løp, men skuddet ble sendt til side for mål. Burnley begynte se stadig mer til ballen og på deres andre hjørnespark var Jay en fot unna en kjempesjanse. Ballen ble ryddet vekk i siste liten.

I det 19.minutt skapte Arsenal to store muligheter, først av Ødegaard og Lacazette på returen. Nick Pope avverget mesterlig. Både Brownhill og Westwood pådro seg kort før halvtimen; sistnevnte hadde flaks som fikk fortsette kampen, mens Brownhill må stå over neste kamp. Ødegaard (27′) og McNeil (35′) prøvde seg rundt halvtimen.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og i det første av disse forsøkte Saka (45+1′) seg på en spennende mulighet. Fra noe skrått hold sendte han ballen utenfor. Kort tid senere ble lagene sendt i garderoben.

Dwight McNeil (53′) noterte seg første skuddmulighet etter sidebytte og tvang fram et hjørnespark. Arsenal tappet opp presset, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Et frispark rett utenfor 16-meteren kunne ha gitt hjemmelaget en ledelse, men Ødegaard (61′) sendte ballen like over tverrleggeren. Samme mann la inn fra flagget minuttet senere og Smith Rowe tvang fram en strålende redning fra Nick Pope.

Den påfølgende evigheten bombarderte Arsenal gjestene. Smith Rowe kom til flere gode muligheter, Lacazette (67′) og Martinelli (68′) tvang fram både kjemperedninger av Pope og enormt forsvarsarbeid. Etter et 15 minutters maraton roet det seg litt ned og Arteta byttet ut Smith Rowe med Nketiah. Et merkelig valg av Arsenal-manageren da unggutten var trolig den beste på banen for hjemmelaget.

Dyche svarte med å ta ut Jay og sende Johann Berg Gudmundsson utpå. Gabriel (86′) sendte en tafall heading mot Pope, før Burnley sendte opp et halvhjertet angrep. I det 88.minutt noterte Arsenal seg deres 12.hjørnespark som nok en gang ble klarert av gjestene fra Lancashire.

Londonerne jobbet hardt og ville ha et mål de fortjente basert på forsøkene, mens Burnley svarte med iherdig forsvarsspill. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse klarerte Burnley nok et Ødegaard-frispark. McNeil (90′) noterte seg en god sjanse, men valgte å skyte fra skrått hold fremfor å legge inn i feltet der to-tre Burnley-spillere var på løp.

Når dommeren blåste av kampen, kan vi med trygghet si at Burnley stjal med seg ett poeng fra London. Arsenal hadde solide 76% ballbesittelse og kunne vise til 20 skuddforsøk..

Arsenal: Ramsdale, White, Holding, Gabriel, Tierney, Lokonga, Saka, Smith Rowe (Nketiah 76), Ødegaard, Martinelli, Lacazette
Innbyttere: Leno, Alebiosu, Chambers, Tavares, Hutchinson, Oulad M’hand, Patino, Blereth, Nketiah

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Roberts, McNeil, Brownhill, Westwood, Lennon, Rodriguez (Berg Gudmundsson 82), Vydra
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Long, Lowton, Thomas, Cork, Berg Gudmundsson, Stephens
Gule kort: Westwood 25, Brownhill 29