Chris Wood til Newcastle

Klubben bekrefter i dag at styrtrike Newcastle har hentet Chris Wood til Tyneside etter at de aktiverte klubben utkjøpsklausul. Overgangssummen anslås å ligge på solide £25 millioner.

Chris Wood har siden overgangen fra Leeds nettet ti mål per sesong for the Clarets. Vi kommer til å huske mange gode og viktige mål fra Chris, men formen har ikke vært den samme det siste kalenderåret. Denne sesongen har ikke ting gått på skinner for spissen som kun sto notert med tre mål på 21 kamper.

Foto: BurnleyFC.com

På den ene siden mister Burnley en solid spiss som har vært en målgarantist de siste årene, på den andre siden får Burnley £25 millioner for en spiller over 30 som har ett år igjen av kontrakten og som på ingen måte har vært i form denne sesongen. Sistnevnte må nå nok ses i sammenheng med dårlig service fra midtbanen.

Om Wood var førstevalget til verdens rikeste klubb eller om dette er et forsøk av Newcastle å svekke Burnleys sjanser til å overleve i Premier League får bli opp til den enkelte å vurdere selv. Redaksjonen vurderer at denne overgangen vil tvinge fram en endring, en endring fra det etablerte som begynner å bli tynnslitt og som ikke har fungert denne sesongen. Selv om januar tradisjonelt sett har vært en vanskelig måned å handle på, så har Burnley fått litt større økonomiske muskler enn de tidligere har hatt.

Redaksjonen ønsker å takke Wood for tiden på Turf Moor og ønsker lykke til videre i karrieren.

Foto: BurnleyFC.com