Intervju med Garlick og Banaszkiewicz

Klubbens to nyansatte styreformenn Mike Garlick og John Banaszkiewicz ser frem til det som venter og gleder seg til å kunne videreføre tradisjonen i en ny æra på Turf Moor. Begge har røtter til lokalsamfunnet og deler ambisjonene for klubben, både i det korte og det lange løp. 

Duoen tok over etter Barry Kilby som trakk seg fra sitt verv etter 13 år ved roret grunnet helseproblemer og deres ambisjoner er i samme retning som Kilby; langtidsplan som tar the Clarets til Premier League.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi kom på en 13.plass sist, så det sier seg selv at i det korte løp så er målet å forbedre det, sa Garlick. I det lange løp, ville det være riktig å si at vi ønsker et nytt forsøk på Premier League på et tidspunkt, men slikt tar tid. Kvalitet tar tid å bygge opp og vi har ikke dårlig tid og ønsker ikke å ta forhastede beslutninger, fordi vi ikke ønsker å gjøre feil.

– Det er en visjon som er etablert for å holde og laget som en langtidsplan, men følgelig er det der (Premier League) vi ønsker å være og drømmer om.

Lokale forretningsmannen Banaszkiewicz – eller John B. som han også blir referert til ved noen anledninger – la til:

Foto: saintsfc.co.uk

The Championship er en veldig konkurrerende liga. I Premier League har man som oftest to eller tre lag som kan vinne det hele, men i denne ligaen har du 15 lag som alle burde komme seg i topp seks.

– Men vi har en plattform, vi har en god manager som tror på stallen og som er veldig interessert i unge spillere, men vi må blande det med litt erfaring. Jeg er av den oppfatning at dersom vi tror på oss selv og er sultne så har vi en god sjanse til å gjøre det bra denne sesongen. 

– Det er ikke alltid pengebruken det går på hvis man ser på Swansea, Norwich og Blackpool. De hadde ikke budsjettene til for eksempel Leicester, men gjorde det allikevel veldig bra  – så laget må tro på dem selv, sa John B.

Et emne som flere har diskutert er hva som skjer med pengene laget fikk etter salget av Jay Rodriguez. Garlic er av den oppfatning at klubben trenger å heve seg i serien og kommer til å gi Howe en viss sum av overgangpengene. Storparten av pengene blir spyttet tilbake i klubben, men manageren vil få noen pund å rutte med i sommer.

– Når det gjelder summen, så må majoriteten gå tilbake til den daglige driften av klubben. Vi kommer til å videreformidle noe av beløpet til Eddie, slik at han kan forsterke laget til neste sesong og det er noe han er klar over og vi har diskutert noen spillere og i løpet av de kommende ukene eller månedene så håper vi å se noen nye ansikter ankomme, avsluttet Garlick.