Howe jakter på en spiss

Manager Eddie Howe kommer til å jakte etter en spiss etter at toppscorer Jay Rodriguez ble solgt for rekordbeløpet £7m til Southampton nylig.

Burnley-sjefen har tiltro til nåværende stall, men ønsker allikevel å forsterke angrepet med et tilskudd, for å dekke opp fraværet at Burnley-favoritten.

Foto: BurnleyFC.com

Clarets-sjefen har fortsatt tiltro til nåværende tropp som består av Charlie Austin, Danny Ings og Martin Paterson, samt Zavon Hines som lurer i bakgrunnen. Howe var naturligvis skuffet over å miste 21-målsscoreren, men innså en stund siden at en overgang var uunngåelig. Overgangen vil gi Burnley-sjefen en prosentandel av overgangsummen til spillerkjøp og en spiss er følgelig på ønskelisten, til tross for et godt samarbeid mellom Danny Ings og Charlie Austin ukene før sesongslutt.

– Med Danny Ings, Charlie Austin og Martin Paterson har vi tre veldig gode spisser igjen i klubben, sa Howe. Forhåpentligvis kommer alle til å melde seg tilbake skadefri og klare til kommende sesong, men vi håper å kunne hente inn en. Vi mener at laget er så godt som det spissene er og vi er klare over at de er viktige og ønsker å hente inn forsterkninger. 

Foto: BurnleyFC.com

– Våre førstelagspisser er veldig sterke, men vi ønsker å forsterke de tre med kanskje noe annet. Det er ikke snakk om mange millioner vi har tilgjengelig, men det kommer til å være en prosentandel (av salget) og vi må bruke det fornuftig. Noe må gå tilbake til klubben som sørger for at klubben blir bærekraftig i årene som kommer. 

– Jay har opptrådt konsistent i to sesonger og tar man i betraktning alderen, ferdighetene og potensiale gutten innehar var det uunngåelig. Han var beundret av flere klubber, så det kom ikke som et sjokk og det har gitt oss tiden til å jobbe med å forbedre laget, avsluttet Burnley-sjefen.

Overgangen til Jay skrev seg inn i historiebøkene ettersom forrige rekordsalg var av Steven Fletcher til Wolverhampton etter nedrykket fra Premier League, den gang tikket det inn £6.5m.