Jay Rodriguez til Southampton

Burnley FC bekrefter idag på sin hjemmeside at fjordårets toppscorer, Jay Rodriguez har signert en fire-års avtale med nyopprykkede Southampton. Beløpet er ikke offentlig, men flere medier opererer med £6m-prislapp. 

Foto: BurnleyFC.com

Klubbens hjemmeside skriver i dag at 22-årige Jay Rodriguez har etter lengre tids spekulasjoner underskrevet for Southampton og blir dermed gjenforent med både Danny Fox og Jack Cork som begge ble hentet til St. Marys forrige sommer.

Rodriguez signerte sin første proffkontrakt sommeren 2007 og fikk debut for førstelaget i desember samme år, men fikk ikke sin første nettkjenning før neste et år etter – mot Fulham i Carling Cupen, september 2008. Sesongen etter var mer preget av innhopp fra benken og kunne godskrive fem mål, men så rykket Burnley opp til Premier League og det ble lite spilletid for Jay. Bedre ble det ikke da en skade satte han ute av spill i en periode, men låneoppholdet hos Barnsley gjorde han godt og opp blomstret en måltyv.

Foto: Burnleyfootballclub.com

I lys av nedrykket tilbake til Championship, måtte det omstruktureres og dermed fikk Jay muligheten til å vise seg fram foran egne fans. 14 mål på 37 kamper i 2010/11, første kamp for aldersbasert landslag og en ny kontrakt. Det ble flere utmerkelser for spissen, som årets spiller blant egne og i serien denne sesongen der han kunne skryte av 21 mål på 42 kamper.

– Burnley fotballklubb har en tradisjon for å produsere talentfulle unge, spillere som har kommet gjennom eget ungdomsakademi i løpet av årene. Jay Rodriguez startet sin karriere i Burnley i en veldig ung alder og i løpet av sin tid her, har han vært en strålene spiller og en utmerket ambassadør for klubben.

– Ambisiøse, talentfulle og unge fotballspillere ønsker å spille i Premier League og vi ønsker Jay all suksess i karrieren. Han er et bevis på at ved Turf Moors ungdomsakademi åpner dørene til førstelaget. Vi har sett at vårt nåværende ungdomslag har oppnådd enorm suksess ved å nå FA Youth Cup i år og gjennom det pågående engasjementet innen utvikling, bidrar det til å produsere spillere som Jay Rodriguez, lyder pressemeldingen.

Foto: saintsfc.co.uk

Hovedpersonen selv gleder seg over at formalitetene er unnagjort og ser fram til å begynne å spille med sine nye lagkamerater.

– Jeg er lettet over at det er ordnet og ferdig, sa Jay. Jeg gleder meg til sesongstarten og sesongoppkjøringen, det er en stor klubb og de er der de fortjener å være og har et lag jeg ønsker å være en del av, så det blir spennende. Ser man på klubben som en utenomforstående, hvor de startet, drivet de hadde og klatringen oppover i ligaene – det er utrolig – Det er ingen grender for hva de kan nå, det ser man på spillerne – de vil trykke på og fortsette i den samme retningen, avsluttet spissen.

Southampton-manager Nigel Adkins la til;

– Jay er et spennende engelsk prospekt og jeg er veldig glad for at han er vår første signering. Det har vært mye hardt arbeid bak kulissene på flere fronter, så vi henrykt over at Jay har signert for oss i det vi gjør oss klare til sesongoppkjøringen. Han er en spennende offensiv-tenkende spiller som allerede har scoret mange mål i en ung alder de siste årene, hans har den karakteren vi leter etter. 

– Han viste en utmerket holdning som bekreftet den researchen vi gjorde på forhånd, han har en hunger og entusiastisk holdning og ønske om å jobbe hardt i de positive omgivelsene vi har her i Southampton, som vil kunne utvikle hans talent, avsluttet Adkins.