Irwine: – Austin kan slå rekorden min

Legendariske Willie Irvine føler at toppscorer Charlie Austin har det som trengs til å gå forbi rekorden fra 1965/66-sesongen der Irvine nettet 29 ligamål, noe som er klubbe-rekord i moderne etterkrigstid. 

Foto: thisislancashire.co.uk

Irvine som er en personlighet man ofte ser i Norge og under den tradisjonsrike supportercupen, innrømmer at hans 47 år gamle rekord står i fare for å bli slått. The Clartes’ toppscorer, Charlie Austin er ikke bare klubbens toppscorer, men også landets mestscorende for øyeblikket. Ting har gått på skinner for den tidligere Poole Town- og Swindon-spissen som puttet sitt andre hat-trick i midtuken og dermed fikk sterke 11 ligamål siden sesongstart.

Legenden som ikke ga seg med de nevnte 29 ligamål og puttet like så greit 37 mål i alle turneringer, innrømmer at han ikke har sett noe lignende siden og har liten tro på at Austin vil gi seg med det samme.

– Hvis man gir Charlie godt forarbeid vil målene bare komme, sa Irwine som har scoret sterke 97 mål i løpet av seks år på Turf Moor. Han er flink til å posisjonere seg og midtstopperne må nok gruble over hva de må gjøre for å stoppe han, det er bare synd at vi har sluppet inn så mange – fordi at dersom Charlie scorer like mange som han gjør, så må vi stramme inn på motsatt ende slik at laget kan klatre oppover tabellen og snakke om opprykk. 

Jeg mener Charlie kunne tenke seg å slå den rekorden og hvis han gjør det ønsker jeg å være den første til å gratulere han. Fortsetter han å få den servicen han får, er det all mulighet til å gjøre nettopp det. Han er en stor og selvsikker kar, en ekte spiss. Han er enhver midtstoppers mareritt og har vært fantastisk å se på denne sesongen, men det er fortsatt en lang vei, avsluttet Willie Irwine.