James Tarkowski blir Burnley-spiller!

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Ryktene har florert, media har spekulert og fansens ønske om en ny midtstopper har blitt vurdert: James Tarkowski blir Burnley-spiller!

23-åringen skrev idag under en tre- og et halvt års kontrakt med Lancashire-klubben etter en måned med mange spekulasjoner som nådde toppen når midstopperen valgte å stå over oppgjøret mot Burnley nylig. På daværende tidspunkt var spilleren bundet til Brentford, men grunnet en syk mor ble det for vanskelig for Tarkowski å være konsentrert på banen.

Slikt satt fart på ryktene.

Tarkowski kjenner godt til Andre Gray og man skal ikke se bort fra at sommerens storsignering hadde et ord i spillet, uavhengig av hva som skjedde kulissene er Sean Dyche henrykt over å forsterke med en spiller han lenge har ønsket.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– James er en spiller vi har kjent til i et par sesonger og har overvåket hans fremgang siden Oldham og fram til nå, poengterte Dyche. Han er i en god alder, har fått masse erfaring i løpet av de siste sesongene og jeg føler han kan spille en stor rolle for oss i fremtiden.

– Vi ønsker konkurranse på alle felt og har vært litt tynne på akkurat dette området i løpet av sesongen og føler han er en veldig god spiller og en utmerket signering for klubben, både nå og for fremtiden, avsluttet manageren.

James er født i Manchester, men fikk fart på karrieren i Oldham Athletic der han ble introdusert for førstelaget allerede i 2011, hans første kamp kom ironisk mot Brentford – en kamp Oldham også vant 2-1. Midtstopperen fikk med seg 89 kamper for the Latics og seks mål før overgangen til Griffin Park ble en realitet i januar 2014. I sin første sesong for Brentford ble det 38 kamper og ett mål.

Tarkowski kommer til å bære draktnummer 26.