Jason Blake blir sjef for Akademiet

Jason Blake har hatt ansvaret for ungdommen etter at Martin Dobson forlot klubben tidligere i år og med et ny sesong i vente, skjer det ytterligere endringer på Turf Moor. 35-årige Blake tar over ungdoms-akademiet på permanent basis.

En ny struktur innen ungdomsutvikling skal finne sted den kommende sesongen, Elite Player Performance Plan (EPPP), der Jason Blake skal kunne påvirke fremgangen til kommende Burnley FC-stjerner. Formålet med EPPP er å utvikle spillere fra fem til 21 gjennom en forbedret strategi innen trening, rekruttering, fotballfilosofi og medisin. Blake ankom Turf Moor forrige sommer etter å ha jobbet for Reading, Southampton og – ikke overraskende – Bournemouth.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley FC har fornyet sin tradisjon med å produsere talenter gjennom årene, det er betyr mye for klubben og er en del av det folk identifiserer klubben som, sa Blake. Denne sesongen har hjulpet enormt på klubbens rykte innen ungdomsutvikling, med fremgangen i FA Youth Cup-semifinale og de mange individuelle prestasjonene ungdommene har vist. Grunnet disse faktorene ser vi etter å rekruttere spillere som foretrekker oss fremfor større Premier League-klubber, fordi de anser det lettere med førstelagspill – noe som er viktig for oss. 

– Vi har en stor mulighet med konkurransefortrinn når vi rekruttere lokal og internasjonale spillere fordi førstelagets manager har vist at han er villig til å gi spillerne en sjanse, uavhengig av alder. Det er mange klubber som har et godt drevet ungdomsprogram, men av diverse grunner får ikke de unge spillerne sjansen til å utvikle seg på førstelaget. Med Steve Hewitt, Cameron Howieson, Shay McCartan og Joe Jackson som alle har fått debut for førstelaget, så har vi lagt grunnlaget som viser at muligheten er der for spillerne som har både ferdighetene og nødvendig holdning.

Foto: BurnleyFC.com

– Når man er involvert med ungdomsutvikling eller akademi, vet utviklingen av ungdommer en del av klubben tradisjon og verdiene at det utgjør en positiv forskjell. Vår akademiske stab har verdifull erfaring av hva de ønsker for Burnley og skjønner dermed grunnprinsippene i klubbens fotballfilosofi.

– Vi vet hva vi prøver å oppnå som avdeling, som igjen er verdsatt av klubben, manageren og fansen, der alle har tro på det. Det betyr at enhver medlem av staben, heltid eller deltid, frivillige, foreldre, spillere og enhver assosiert med ungdommene vet at de bidrar til klubbens stolte historie og ungdomsutviklingen. 

– Med den nye EPPP-strukturen må akademiet inkludere en U21-spiller strategi. Den eksisterende utviklingsstrukturen tillater en smidig overgang for inkludering av denne aldersgruppen og med moderniseringen av det administrative som EPPP bringer med seg, trenger trenerne å være komfortable med både kontor og treningsmiljøet, avsluttet Blake.