Flere ungdommer avanserer

Flere ungdommer har blitt tilbudt deres første profesjonelle kontrakter på Turf Moor, mye takket være en fantastisk sesong for U18-guttene.

Foto: BurnleyFC.com

17-årige Jack Errington skrev under en ett-års avtale og slår følge med Cameron Howieson, Luke Conlan, Adam Evans og Aryn Williams, mens Tom Anderson, Alex Coleman og Archie Love skrev under en tolv måneders kontrakt (Hva som er forskjellen ett-års kontrakt og tolv måneders kontrakt forblir usikkert, red.adm).

Når man snakker om kriteriene man benytter seg av for å måle prestasjonene og suksessen ungdomslaget har hatt, føler jeg at en av nøkkelkriteriene er at guttene får profesjonelle kontrakter, sa Jason Blake. Ethvert inntak av spillere er et eksepsjonelt et og det er ingen krav til antallet; de har gjort det fortjent til kontrakten, det er ikke flaks. De har gjort seg fortjent til det.

Ambisjonen ved å få en proff kontrakt er kun at man blir del av det større bildet, ambisjonen må være at man kjemper seg til en fast plass på førstelaget. Det er bare et stadie og det er veldig viktig at spillerne nyter sommeren, det har vært en lang sesong for dem med mange kamper, ikke bare i cupen, men også inn- og ut av reservelaget. 

Foto: BurnleyFC.com

Når de kommer tilbake etter sommeren blir det nye krav til dem som de skal prøve å utfylle, men det viktigste for dem er at de presser seg selv inn i førstelaget så fort som mulig. Jeg føler at manageren har vist sine intensjoner mot slutten av sesongen ved å inkludere dem i førstelaget og gi dem spilletid.

– Etter det jeg kjenner Eddie, er det ikke noe han ville gjort kun for å reklamere for akademiet. Det er noe han gjør som gjenspeiler spillernes innsats og prestasjoner, avsluttet Blake.

Mens de nevnte gleder seg over kontrakter, er det andre som ikke får fornyet tillit; keeperne Ben Woodhead og Josh Cook, midtbanespillerne Alex Mullin, Alex-Ray Harvey og Joe McKee, samt Dominic Knowles, Neil Yadolahi, David Lynch og Ross Wilson.