Oppdatering fra Turf Moor

Foto: BurnleyFC.com

Etter sesongslutt har det vært lite som har skjedd på Turf Moor, men aldri så lite at det ikke kan nevnes i en liten oppdatering. Blant annet har dronning Elisabeth og prins Charles – som er en Burnley-fan – besøkt Lancashire og Turf Moor, mens talentet Cameron Howieson har fått innkallelse til New Zealands landslag. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets’ tenåring Cameron Howieson har som kjent hatt en strålende sesong for Burnleys U18-lag der de endte på andre plass i sin respektive liga og kom langt i begge FA-turneringene, blant annen finale mot Preston i FA Youth Cup for Lancashire, samt innbytter for førstelaget mot slutten av sesongen. 17-åringen har allerede fått et par kamper for N.Z’s U17-lag, men har overbevist «All Whites»-trener Ricki Herbert nok til å ta unggutten inn i varmen.

Foto: BurnleyFC.com

Kiwiene møter El Salvador (Houston, 23.mai) og Honduras (Dallas, 26.mai) i treningskamper før det braker løs med annen runde i Oceania-kvalifiseringene til VM i 2014. Men Herbert har ikke nøyd seg med kun forsterkninger fra Burnley og hentet samtidig Blackburns midtbanespiller, Tim Payne.

– Tim og Cameron har begge gjort det bra for profesjonelle klubber og Cameron fikk førstelags-debuten nylig, noe som fortsetter å bevise av de er begge lovende spillere.Vi ønsker å ta dem inn og gi dem en smak av tilværelsen, for å bedømme om de kan ta steget opp i internasjonal fotball for «All Whites» og det olympiske landslaget, sa trenger Ricki Herbert.

Hovedpersonen selv var overrasket over innkallelsen, men forteller at det er utfordring han gleder seg til;

Det har vært ganske mye med alt som har skjedd, sa 17-åringen. Det kom overraskende på, jeg trodde ikke at det kom til å skje så fort, men jeg gleder meg. Det har vært en barndomsdrøm å spille for de hvite, så dette er en stor oppnåelse. Jeg trodde jeg kunne bli involvert i U20-laget så førstelaget var litt overraskende. 

– Jeg har trent med førstelaget og vært rundt dem de par siste månedene. Sjefen føler at Championship-spillerne har det som trengs for å spille på dette plan, håper jeg å kunne matche det, avsluttet Howieson.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

På de mer «utenomsportslige» emner så fikk Burnley-by nylig kongelig besøk i dronning Elisabeth og prins Charles. Etter å ha besøkt Weavers’ Triangle i sentrum, dro de kongelige til Turf Moor der de ble tatt imot av avtroppende styreformann Barry Kilby til lunsj.

Det ble også underholdning; dans og musikk av hundrevis av lokale skolebarn og prins Charles ble tildelt en spesiell sesongbillett på Turf Moor.

Det har vært en minneverdig dag. Det var en fantastisk ære for Burnely FC å ønske de kongelige velkommen, å invitere dem til lunsj på Turf Moor – som i stor grad er hjertet i Burnley – et privilegium. Å få så mange mennesker – inkludert hundrevis av skolebarn – til å oppleve det fra innsiden på Turf Moor, gjorde det enda mer spesielt for klubben og byen , sa Barry Kilby