Kontraktsoppdateringer fra Turf Moor

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Tidligere i sesongen ble det kjent at flere (tidligere) førstelagsspillere ikke kom til å få forlenget sine kontrakter på Turf Moor, blant dem finner vi Andre Amougou, Brian Easton og Clarke Carlisle.

På den andre enden har Howe tilbudt flere spillere ny kontrakt; keeper Jon Stewart, spiss Alex MacDonald og kaptein Chris McCann.

Fra før har Brian Jensen blitt tilbudt ny kontrakt, det samme med ungdommene Joe Jackson og Shay McCartan.  Stewart som har enda til gode å spille en førstelagskamp for de lilla- og lyseblå får dermed muligheten til å bli i Lancashire i ett år til etter overgangen fra Bournemouth forrige sommer. Sesongen til 23-åringen var mer preget at reservelaget og låneopphold, der Alfreton Town ble valget og der keeperen hjalp til å holde Derbyshire-klubben i Blue Square Premier.

Foto: BurnleyFC.com

Alex MacDonald (22) fikk denne sesongen kun fått syv kamper for the Clarets, før det ble et låneopphold hos Plymouth Argyle. Mange regnet med at «Macca» kom til å bli med the Pilgrims på permanent basis, men har tilsynelatende gjort nok og fortjent en kontraktforlengelse.

Joe Jackson (19) fikk sin debut for the Clarets’ førstelag mot Blackpool i april og hadde et opphold hos hjemby-klubben AFC Barrow. Unge McCartan føyer seg til rekkene over spillere som har blitt tilbudt kontrakter: Tom Anderson, Alex Coleman, Luke Conlan, Jack Errington, Adam Evans, Steve Hewitt, Cameron Howieson, Archie Love og Aryn Williams.

Blant de som må pakke kofferten og forlate er; Alex-Ray Harvey, Dominic Knowles, David Lynch, Joe McKee, Ross Wilson, Neil Yadolahi, Ben Woodhead, Josh Cook og Alex Mullin. Flere av disse hadde allerede blitt fortalt at de ikke har noen fremtid på Turf Moor.