Jays aften på City Ground

(Nottingham 0-2 Burnley): The Clarets fikk en pangstart på kampen der toppscorer Rodriguez trengte 108 sekunder på å sende gjestene i føringen. Spissen kunne satt inn 2-0 på straffe like før timen, men hadde ikke flaksen på sin side – minutter senere derimot gjorde han ingen feil, rettet opp det meste og sendte the Clarets til en sterk 8.plass.

Leiesoldat Josh McQuoid fikk sin første kamp fra start for the Clarets og erstattet Ross Wallace som ikke var helt pigg, men i god nok form stil å varme benken. Klubbens siste forsterkning, Danny Lafferty er ikke med i lagoppstillingen grunnet manglende utført papirarbeid.

The Clarets spilte for annen gang i helgult og taktikken var svært lik den har vært i de foregående kampene. Det skulle ikke ta mange minuttene før spissene Austin og Rodriguez samarbeidet fint, men Trippier sendte en flott pasning til toppscorer Jay Rodriguez som nikket ballen i nettet og sendte the Clarets i føringen etter 108 sekunder.

Hjemmelaget svarte med kontringer like etter og sendte klare signaler at det ikke kom til å bli en enkel kamp for Burnley. Josh McQuoid viste seg fra inspirerende sider og viste ved flere anledninger hvorfor Eddie Howe hentet sin tidligere elev til Turf Moor.

Midtveis i omgangen jevnet det seg ut og the Clarets begynte å skremme Forest igjen, men det ble litt bekymringsverdig når Treacy fikk seg en smell og holdt seg til ryggen etter duellen. Vingen ble byttet ut med Wallace – som ironisk nok ble satt ut av spill med samme skade.

Fram mot pause prøvde begge lag å finne nettmaskene med flere verdige forsøk og Burnleys pasningsspill viste seg fra nye sider, men det ble ingen fler mål i det dommeren sendte troppene i garderoben.

Pausen gikk og lagene løp ut på gressmatten etter en velfortjent hvil. The Clarets fikk en god start med flere gode løp, men avslutningene var ikke like overbevisende de første gangene – både Rodriguez og Austin prøvde seg. Like før timen ble Ben Mee felt i feltet og dommeren hadde ikke annet valg enn å blåse og peke på krittmerket. Toppscorer Jay Rod stilte seg foran 16 meteren, tok løpefart og tok en «Beckham» og ballen fløy langt utenfor…

Forest svarte med to kjappe bytter og satte inn stor offensiven. Burnley senket kanskje hodet litt, men de tok igjen ganske kjapt! Kieran Trippier satte i gang et flott angrep som han er kjent for, gjentok samme prestasjon som en time tidligere og la inn til Jay Rodriguez som ikke gjorde noen feil, 2-0 etter 64 minutter!

Med kvarteret igjen ble Marvin Bartleys friske bein sendt ut. Begge lag skapte sjanser og det kunne fort ha blitt flere mål på City Ground, hadde det ikke vært for godt keeperarbeid. Forest satte inn erfarne Andy Reid, men selv ikke innbytteren klarte å bryte gjennom et solid Burnley-forsvar.

I det dommeren blåste av kampen kunne de 2000 tilreisende juble vilt, for the Clarets sikret ikke bare sin åttende borteseier, men klatret også opp til en 8.plass på tabellen.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Edgar, Duff, Marney, McCann, McQuoid (Bartley 74), Rodriguez, Austin, Treacy (Wallace 28).
Innbyttere: Bartley, Easton, Wallace, Hines, Jensen.

Nottingham Forest: Camp, Gunter, Lascelles, Lynch, Moloney (Reid 81), McCleary, Moussi, Guedioura, McGugan (Blackstock 59), Anderson, Miller (Tudgay 59)
Innbyttere: Smith, Harewood