Jensen (snart) i 300

«Great Dane Brian Jensen» nærmer seg sin egen milepæl og er kun en kamp unna 300 kamper for the Clarets. Oppnåelsen gjør han til en av de lengst-tjenende spillerne for Lancashire-klubben i nyere tid. Burvokteren forteller også hvorfor han ble værende på Turf Moor i vinter, fremfor å lete etter spilletid andre steder, samtidig

Hvis Brian Jensen får spille mot Portsmouth på mandag, blir det hans 300 kamp for Burnley. I sist kamp, mot Derby var det Michael Duff som fikk sin 100.kamp for the Clarets – og ble belønnet med kapteinsbindet i Dean Marneys fravær. 2.påskedag som havner på mandag blir også markert som «Graham Alexander dagen» hvor en offentlig hyllest skal finne sted for å feire veteranens 1000 kamper i karrieren.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Jensen skriver seg inn i historien som den femte lengst-tjenende spilleren bak keeperne: Jerry Dawson (569), Alan Stevenson (543), Adam Blacklaw (383) og Marlon Beresford (350).

Jensen kom gratis fra West Bromwich Albion i 2003 på noe som da var en to-års kontrakt, han be fort en kult-helt på Turf Moor og har hatt gleden av å kjempe mot tre landslagskeepere i løpet av sin åtte-årige karriere i Burnley. Etter å ha måttet kjempe om hanskene mot Danny Coyne (Wales), Diego Penny (Peru) og Gabor Kiraly (Ungarn), nådde karrieren nye høyder i 2009 på Wembley.

I år derimot har ikke ting gått helt på skinner, for etter at Brian Laws hentet Lee Grant ble sistnevnte fort fast mellom stengene. Dette var noe Jensen følgelig ikke satt pris på og ba om å bli satt på transfer-listen, men etter å ha snakket med manager Eddie Howe, ble de to enige om å avvente og se hva som skjer. Etter å ha fått hanskene mot Sven Görans Leicester, har dansken vært førstevalget mellom stengene og håper at det forblir slik fremover.

300 kamper er en enorm milepæl og en ære, sier 35-åringen. Grahams rekord overgår min og jeg er glad for at han for den anerkjennelsen han fortjener på mandag – men fra mitt eget ståsted er 300 kamper noe jeg er veldig stolt av. Det er mange kamper å ha spilt for et lag og jeg har blitt fortalt at jeg er en av de høyeste, noe jeg er stolt over. Det har alltid vært god fotball her, være seg Premier League eller Championship har jeg alltid sagt at jeg er lykkelig her, familien min har etablert seg godt her og til syvende og sist er det grunnen til at jeg ble værende.

Det er ikke ofte at en spiller forblir lojal til klubben i disse dager, men fansen virker å like det de ser og det betyr alt for meg, røper målvakten. Både de og klubben har vært lojale mot meg og jeg har virkelig hatt en god tid her, avsluttet dansken.