Joey Barton: Årets spiller

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter en fantastisk sesong på Turf Moor der serievinnerne holdt 20 kamper uten baklengs, ble Ben Mee kåret til årets spiller blant spillerne.

Dean Marney fikk sin 200.kamp denne sesongen, Scott Arfeld, David Jones og Tom Heaton passerte 100. for the Clarets.

Scott Arfields mål mot bastardene var kåret til sesongens mål og ikke overraskende fikk Andre Gray prisen som årets toppscorer og unge Tommy Wood ble kåret til årets unge spiller.

Joey Barton, mannen har vært en åpenbaring for the Clarets denne sesongen. Sitt overblikk, sin balkontroll og ikke minst sin erfaring har gitt the Clarets den midtbanemotoren Lancashire-laget trengte i Dean Marneys fravær. Midtbanespilleren er kanskje mer kjent for sin skarpe tunge, men er også ydmyk av seg og hyllet laget han har spilt med denne sesongen og beskriver troppen som den beste han noensinne har jobbet med.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Dette er den beste gruppen mennesker jeg noensinne har vært involvert med. Personlig så har jeg kun gjordt de jeg gjør, men Ben Mee – utmekret, Tom Heaton – en annen klasse og en av de beste kapteinene jeg har jobbet med, Andre Gray 24 mål og 9 målgivende. Jeg fortjener ikke dette fordi det er kollektivt, det er ikke om meg og ville gått gjennom ilden for alle og enhver av dem. Jeg kunne ha snakket her hele natten, men stemmen min er vekk etter å ha sunget the Alouette. Oppriktig, takk til alle, sa årets spiller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Clarets-legenden Michael Duff meldte samtidig at han legger spiller-skoene på hyllen etter å ha spilt imponerende 383 kamper for klubben siden han ankom for £30,000 i 2004. Underveis han blitt den 4.eldste spillerne som har spilt for the Clarets i løpet av deres 134 år lange histore og spilleren var naturligvis ydmyk og stolt over å kunne ha tjent klubben har elsker så lenge.

– Det har vært en ære å kunne representere denne fotballklubben og å gjøre det med denne gruppen denne sesongen har vært utrolig. Sjefen hvilte meg tidligere i sesongen og siden den gang har vi spilt 23 kamper uten tap, så det er ikke noe man kan krangle på. Han sa også at jeg kunne prøve å finne spilletid et annet sted eller jobbe i akademiet her og det er en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sa Duff.

Duffo har vært med på tre opprykk til Premier League med the Claret; Play-Off, andre plass og nå serievinner. Claret forever.