John Guidetti til Burnley

Manchester Citys 18-årige svenske angriper reiser på et låneopphold til Turf Moor.

U21-spilleren har vært i Brian Laws’ søkelys en stund og sjefen fikk øynene opp for spilleren etter en reservelagskamp hvor unge Guidetti puttet inn et hat-trick for Manchester City.

Vi la merke til han under en reservelagskamp tidligere i år, når vi sendte ut et sterkt lag, uttaler Laws. Han spilte en god kamp, scoret tre mål og fikk midtstopperne våre til å løpe . Vi kunne ikke tro hvor gammel han var, han er en ung gutt, men har fysikken til en mann og en sterk mentalitet – siden da har vi holdt et øye med han. Vi ønsket å hente han på lån for å ta en nærmere titt på han og se om han kunne tilføye oss noe mer, avslutter Laws.

Hovedpersonen selv, John Guidetti ser fram til oppholdet i Lancashire og ønsker å gjøre et inntrykk.

Det er et godt minne, men nå håper jeg å kunne score for klubben og ikke imot, sier 18-åringen. Jeg er her fordi jeg ønsker å spille, og jeg ønsker å bevise for manageren at jeg er god nok. Jeg vil bevise for fansen at jeg kan score mange mål og jobbe hardt for laget. Kanskje det ikke blir slik, men jeg kommer til å gi alt og gjøre mitt beste, beroliger John.

Unge Guidetti innrømmer at han på et tidspunkt kunne ha spilt i andre europeiske land, men takket være hans landsmann- og tidligere Manchester City-manager Sven Göran Ericsson, tjener han fortsatt til livets opphold i England.

Jeg ble langt merke til av noen klubber og var nære en overgang til Italia, men Sven fortalte meg at han trodde England ville være et godt valg og det har vært et veldig godt valg, forteller den Stockholm-fødte spilleren. Jeg har utviklet meg som fotballspiller, har blitt sterkere, mer smidig og forbedret meg på alle nivåer. Nå skal jeg prøve meg på dette nivået og se hva jeg kan bidra med, jeg er sikker på at jeg kan hjelpe klubben og er sikker på at jeg kan gi minst 100% og et kommer jeg til å gjøre, poengterer Guidetti.

– Manchester City er en veldig sterk klubb, så det er vanskelig å få en sjanse. Jeg har hatt bra trening der og det har vært bra for men, men nå fikk jeg en sjanse til å komme her og det er jeg veldig glad for. Det er noen fantastiske spillere her og jeg håper jeg kan spille så mye som mulig, lære og få mer erfaring – jeg tror at Championship er en av de tøffeste ligaene i verden, avslutter leiesoldaten.