Jones om praktmålet

Helgens toppoppgjør mot Derby ga to mål fra noe uvant hold, nemlig midtbanen. David Jones og Dean Marney har begge regjert i hjertet av midtbanen for de lilla- og lyseblå og begge noterte seg nettkjenninger mot the Rams, førstnevnte med sitt første for klubben. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

David Jones har virkelig slått seg til rette i Burnley-trøya siden siden han skrev under for Lancashire-laget i sommer og har holdt et godt grep om midtbanen med god hjelp av Dean Marney. Begge noterte seg som nevnt mål mot the Rams og Jones forteller at målet hans – som forøvrig stemples som et praktmål – kom som et resultat av instinkt.

29 minutter var spilt når ballen havnet hos Danny Ings som pent leverte ballen til Jones som på volley sendte kula i nettet bak Lee Grant. Ikke bare kom målet mot en tidligere arbeidsgiver, men også mot en tidligere Clarets-keeper. Dean Marney fulgte opp midtveis i andre omgang og sørget for å øke avstanden til tredjeplassen med fem poeng, som besittes av nettopp Derby.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det viktigste, i følge midtbanespilleren er at målene blir spredt og kommer fra flere hold og ikke kun deres to spisspar som var en konstant trussel mot Steve McClarens mannskap.

– Det var godt for begge midtbanespillerne å komme på scoringslisten og gi spissene et lite avbrekk og det er godt at målene blir spredt litt rundt. Mitt mål var egentlig instinktivt, jeg hadde ikke mye tid, så istedenfor kraft gikk jeg for en lobb som heldigvis traff stolpen og gikk inn. Noen ganger kan en lobb fra utkanten av boksen være veldig effektivt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Midtbanegeneralen ser fram til det kommende oppgjøret, nemlig mot Blackburn Rovers, men understreker at det ikke blir annet enn en vanlig kamp. Burnley har ikke tapt i serien på elleve kamper og med 4.500 tilskuere som tar turen bortover M65 til Ewood, er det dukket opp for en virkelig stor begivenhet i Lancashire.

– Vi kommer til å ta med oss mange fans dit og vi forbereder oss slik vi gjør foran enhver kamp, men det kommer helt klart til å være litt ekstra krydder. Dette er en en vi vil vinne, samme som med alle andre, men denne er stor for fansen. Vi er i en god posisjon for øyeblikket, men vet også at vi må være klare til enhver tid eller kommer vi til å bli straffet i denne ligaen, sa Jones.