Kan Barnes holde dampen oppe – og holder det til landslagsplass?

Etter en pangstart på 2019/2020 sesongen i Premier League har Ashley Barnes tatt posisjon som den tredje mestscorende engelskmannen i ligaen. Med tre overkommelige kamper på horisonten blir det spennende å se om formen til Barnes holder, ikke bare for the Clarets men også til en landslagsplass.

«Longside/CFS» by Adam Haworth via Flickr  (CC BY 2.0)

Blir det flere mål fra Barnes?

Burnley ligger nå på 14. plass i Premier League, men hvor de ligger etter de neste kampene avhenger om Dyches menn kan få uttelling på sjansene sine og stå imot et Norwich lag som er i storform. Etter to overbevisende mål i 3-0 seieren mot Southampton på Turf Moor den 10. August er det mange som lurer på om Barnes kan holde tempoet oppe. Mot Norwich (H), Aston Villa (B) og Everton (H) har Burnley en god sjanse til å ta med seg en ni poeng inn i begynnelsen av Oktober. Mye av det kan bli avhengig av avslutningene til Barnes.

Selv om de tre neste motstanderne ligger på nedre halvdel av tabellen etter fem spilte kamper er det enda tidlig. Både Norwich og Aston Villa rykket opp denne sesongen, men det er Norwich og deres finske spiss Teemu Pukki som har overrasket mange. Pukki har scoret seks mål på fem tøffe kamper, inkludert serielederen Liverpool og Manchester City. Om Barnes kan matche Pukki hjemme på Turf Moor gjenstår å se, men skal vi tro oddsen er det sannsynlig at Burnley lykkes mot Norwich, med 1.91 for seier, 3.8 for uavgjort og 3.6 for seier til Norwich. Oddsene for de andre kampene samt tipping resultater tyder på at det blir noen gode kamper i vente.

«Gareth Southgate» by Kirill Venediktov (CC BY-S.A 3.0)

Landslagsspørsmålet

Pope sikret seg landslagsplass i Euro 2020 kvaliken mot Bulgaria og Kosovo, men det er mulig at Barnes blir neste mann fra Burnley til å bli med i troppen til Southgate. En årelang flørt med det Østerrikske landslaget endte med at Barnes sin søknad om statsborgerskap i Østerrike ble avslått i februar 2019. Etter at Barnes var med i U20 troppen til Østerrike i 2008, er muligheten for spill på seniorlaget deres nå omsider blitt avklart.

Det åpner for at han vil spille for England i stedet, noe hans nåværende form tilsier. Konkurransen er selvsagt hard om plassene på laget til Southgate, som denne gangen har valgt Kane, Lingard, Rashford, Sancho, Sterling og Wilson på topp. Om Barnes fortsetter å score mål som han har gjort så langt er det lite som står i veien for at han blir tildelt en plass. Med tanke på at det kun er åtte kamper igjen for England før Europamesterskapet i juni 2020 vil Southgate være åpen for å prøve nye spillere før han setter sammen mesterskapslaget sitt.

For Barnes sin del endte 2018/2019 sesongen med 12 mål, men med fire mål etter fire spilte kamper er det mye som tyder på at det kan bli mange flere i løpet av de 34 resterende kampene. Det eneste vi kan gjøre er å heie the Clarets fram mot seier og håpe at Southgate også legger merke til deres individuelle prestasjoner.