– Nyt øyeblikket

Manageren hyllet spillerne og staben etter at Jeff Hendricks vinnermål sørget for at the Clarets klatret opp til topp seks-plassering. Jeff på sin side fryder seg over tabell-plasseringen.

Dødballer er noe Burnley har vært farlige på denne sesongen og flere av målene deres har kommet på hjørnespark. Et resultat av hard trening overført til gresset på kampdagen, selv om gjestene måtte reduseres til ti mann før Jeff fant nettmaskene.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg tar ikke av over tabellplasseringen. Jeg er mer interessert i den mot slutten av sesongen. Misforstå meg riktig, dette er bare å nyte for Burnley FC og fansen, men for meg er fokus på enhver kamp og hvor vi kommer til å være ved sesongslutt. Innenfor det er det fortsatt øyeblikk som må nytes og man ser på disse prestasjonene og hvor vi er nå og sammenligner det med ett år siden. Vi har gjort oss fortjent til det. Spillerne har har slått tilbake og jeg må minne dere på at jeg var like stolt over dem på dette tidspunktet i fjor også, selv om vi ikke hadde like mange poeng.

Foto: BurnleyFC.com

En av mine mange besettelser er å finne måter å vinne på og i dag var en veldig jevn og tøff kamp. De er et veldig godt lag og jeg vet at de har hatt en vanskelig periode, men de har kvalitet over hele banen. Jeg mener vi håndterte dem bra og det røde kortet endret nok kampfølelsen, men all ære til dem fordi de åpent kampen og vi klarte egentlig ikke å få grep om kampen de påfølgende fem-ti minuttene.

Men målet kom til slutt og all ære til trenerapparatet fordi de jobber med slike ting og analysere situasjoner. Dødballer står for 25-30% av målene og det gjør dem viktige i spillet og jeg mener vi gjorde det bra i begge feltene. Målet roet oss ned litt og vi var i god stand etter det.

Foto: BurnleyFC.com

Seamus Coleman fikk marsjordre etter å ha pådratt seg to gule kort for dueller på Erik Pieters og Dwight McNeill. Som følge av duellen med Pieters måtte backen byttes ut etter sidebytte.

Vi tror det går bra med Erik. Jeg tror ikke Seamus Coleman er den typs spiller og jeg mener det ikke er mange som han i spillet lenger, men samtidig så er antageligvis den første duellen rødt kort. Etter refleksjon og etter å ha sett den igjen, så ser det ikke ut som en god takling selv om han ikke mente det. Dommerens rolle er ikke å avgjøre om det var et uhell, men om det var farlig. Jeg liker taklinger, men når han får gult for den første, så er rødt for den andre uunngåelig, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Målscorer Jeff innrømmer at tabellen ser bra ut etter seieren over Everton, selv om tabellen raskt kan endre seg i løpe av helgen. Midtbanespilleren er glad for å ha sendt fansen hjem fornøyd og tilfreds med en viktig seier.

Det er fantastisk. Jeg sa til guttene at det fortsatt var tidlig, men det var godt for selvtilliten og satte et smil på alle og sendte fansen hjem glade. Hele laget er fornøyd og vi nyter slike øyeblikk, men det er fortsatt langt igjen. Vi sitter der oppe, men sesongen er langt fra over og det er mange vanskelige kamper som venter. Vi hadde en periode på fire kamper der ting ikke gikk på skinner, men denne gang er vi fornøyde.

Foto: BurnleyFC.com

Utvisningen hjalp oss litt og det er da vi måtte være tålmodige, holde på ballen og prøve å slite de ut. Vi satset på dødballer og heldigvis fungerte det. Etter siste landslagpause har det vært fire gode kamper for oss. Det er ingen enkle kamper og vi tar det en kamp av gangen, men vi vurderte at du kunne hente noen viktige poeng til tabellen. Det har vi klart, vi tok steget opp.

Når jeg spiller på midten eller hvor enn jeg spiller så tenker jeg til enhver tid på å prøve å komme meg inn i boksen og score. Jeg har vært kritisk til meg selv for å ikke score nok de siste årene og prøver å reflektere over det. Poengene og jobbe hardt for laget er det viktigste, men jeg vil score flere mål og prøver på det. Forhåpentligvis kan jeg score et par til før sesongen avsluttes, avsluttet Hendrick.

Foto: BurnleyFC.com