Keeper Arijanet Muric til Turf Moor

Arijanet Muric blir Burnley og Vincent Kompany sin åttende signering denne sommeren etter at klubben ble enig med Manchester City om en overgang. 23-åringen skriver under en fire års kontrakt med Lancashire-klubben. Overgangssummen er ikke kjent.

Jeg er veldig glad for å være her og gleder meg til å møte lagkameratene mine og begynne å trene. Jeg er 23 og følte at det var rett tid til å flytte på seg og ser fram til sesongen som venter. Jeg har trent med Vincent i to år da vi var i City, han var kapteinen min da, så jeg kjenner han ganske godt. Jeg er glad for å våre tilbake og kunne jobbe med han som manager.

Foto: BurnleyFC.com

Han har alltid vist lederskap og ferdighetene til å bli en manager. Jeg mener han er en naturlig leder, noe han har vist i flere år og har den rette erfaringen til å bli en manager.

Muric kjenner ikke bare Kompany, men også keeper-trener Jelle ten Roulwelaar, en han også kjenner fra tidligere.

Jeg jobbet han han da jeg var i Breda (Nederland), selv om det kun var i en kort periode, så jobbet vi godt i løpet av den tiden. Jeg er glad for å jobbe under han igjen og han spilte en rolle til at jeg kom hit.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er ung og liker å jobbe med unge spillere. Dette prosjektet blir spennende og det er trygt å si at jeg ser veldig fram til å starte neste uke.

Erfaringen min er verdifull. Jeg har vært i Spania, Nederland, Tyrkia og selvsagt i England. Det var en god erfaring for meg, men nå er jeg klar til å ta steget opp. Å trene med noen av de beste spillerne i verden var herlig (i Manchester City). Det var viktig erfaring å kunne lære fra dem og forhåpentligvis kan jeg ta det med til Burnley.

Jeg gleder meg til kommende sesong og ser fram til å trene med laget i ukene som kommer. Den første kampen er mot Huddersfield neste fredag, som kommer raskt og vi trenger å være klare, sa Muric.

Foto: BurnleyFC.com

Manager Kompany var naturligvis fornøyd med å ha sikret seg en keeper etter å ha sett både Pope og Hennessey forlate Turf Moor denne sommeren.

Vi er henrykt over å kunne ønske Arijanet velkommen, han er en spiller som har hatt en enorm utvikling de siste årene og vi håper han kan fortsette med det med oss i Burnley. Han er en høy keeper med mange kvaliteter, som vil være en godt tilskudd til vårt keeper-team, sa manageren.