Kilby: – Takk for minnene

Det ble kjent ikke lenge siden at styreformann Barry Kilby kom til å gi seg etter endt sesong og 13 år ved roret grunnet helseproblemer. Igår (fredag) var den offisielle markeringen da Kilby trappet ned fra stillingen.

Kilby som har vært med klubben siden 1998 forteller i et intervju med klubbens hjemmeside at Lancashire-klubben er i sunn tilstand foran styrets ansettelse av deres femte styreformann på 57 år.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi har blitt en etablert klubb i det øvre sjiktet av fotballpyramiden og jeg kan se tilbake og mene at jeg forlater klubben i en god stand. Mange anser oss for å være på lik linje med klubbene fra de større byene i England, der vi en gang var klassifisert som en liten klubb, vi har snudd trenden og det eneste som gjenstår er for byen å få en nasjonal anerkjennelse. 

– Det er mange som er lidenskapelige rundt det og ser i stor grad på byen gjennom fotballøyne, det er naturlig ettersom blant annen dronningen var her forrige uke og som en av det siste jeg fikk oppleve. Det var et stolt øyeblikk, men vi har mange av dem som vi kan se tilbake på.

– 13 år er lenge og det kommer til å være litt tart å trappe ned på styremøtet, men jeg er klar for det. Avgjørelsen ble tatt et par måneder siden, så jeg har hatt tid til å venne meg til det og ser fram til det neste kapitelet i mitt liv som styremedlem og selvfølgelig, fortsatt som fan. 

– Å se tilbake på de tidligere årene, så var det aldri en konkret hovedplan – det gjaldt å forbedre klubbens rykte. Når jeg ankom og ble ansatt, så brukte vi mange år i det lavere sjiktet i fotballen. Utenfor banen har det ikke vært lett, når jeg tok over var to av tribunene så vist på plass og vi hadde så vidt begynt å betale dem ned, men vi kom oss gjennom alt det. 

Foto: BurnleyFC.com

– På banen virket det til at vi skulle rykke ned til gamle tredje divisjon, så det var vanskelig å stabilisere og komme seg opp til det som idag er Championship. Så fort vi kom dit, handlet det om å bli der og derfra følgelig komme seg inn i Premier League. På den ferden har vi vært heldige og hatt flere utmerkede, hardt-jobbende og veldig fornuftige managere å jobbe med. 
– Jeg har alltid ment at man bør la ens managere få lov til å lede og ikke henge seg opp i fansens ramaskrik når man har tapt tre på rad og de skriver om tragedie. De må få sjansen til å gjøre sitt inntrykk på ting og jobbe på det derfra og det føler jeg har vært tilfellet. 

– Jeg har hatt et fantastisk fundament å jobbe med; fansens lojalitet til klubbens størrelse er noe unikt, jeg har sett hvor mye denne klubben betyr for menneskene av denne byen og hvor lidenskapelige de er. Det er noe utenomforstående aldri vil forstå. Vi er her som voktere av denne klubben, men den rollen må før eller siden gir videre til noen andre – vi har vært her i 130 år, generasjon etter generasjon av fans har fulgt klubben og kommer alltid til å gjøre det. 
– Jeg må fortsatt fylle på bilen min i lokalområdet og fansen er aldri blyge, for de kommer alltid bortom og forteller meg hva som er rett og galt – det er en del av forholdet. Jeg ville ikke mistet det og jeg tror heller ikke at de ønsker det. Det har vært et absolutt privilegium å være styreformann og minnene kommer til å være med meg for alltid. Jeg ønsker å takke alle for det de har gjort for klubben i løpet av de siste 13 årene og ønsker den som tar over all det beste, avsluttet Kilby.