Kjempet seg til tre poeng i Wales

(Cardiff 1-2 Burnley): Cardiff var det bedre laget i første omgang, mens the Clarets måtte bytte ut James Tarkowski grunnet skade. I annen omgang sørget eventyreren Gudmundsson og Sam Vokes for en minneverdig seier i Wales.

Det startet friskt i Wales der begge lag skapte noen muligheter, men Zohore (3′), Murphy (5′) og Vydra (13′) klarte å sette ballen i nettet før Murphy (18′) sto bak kampens første store sjanse. Vingen orkestrerte et angrep på kanten og sendte et skudd på Joe Hart, ballen traff stolpen.

Det ble fram og tilbake fram til omgangen der Zohore (22′) og Vydra (22′) prøvde å bryte ned forsvaret uten hell. Burnley ville mest, men klarte ikke helt å lykkes på den avsluttende delen. James Tarkowski pådro seg en smell i skulderen tidligere i kampen (9′), men etter nesten 20 minutter på banen måtte stopperen takke for seg og ble byttet ut med Kevin Long.

Det fortsatte fram og tilbake med spennende angreps- og forsvarspill. Kampens andre store sjanse var signert hjemmelaget. Et fint løp av Camarasa som sendte en stikker til Zohore (36′), spissen sendte ballen mot mål, men der var Joe Hart med en kjemperedning. Den påfølgende corneren gikk i mål, men dommeren avblåste korrekt for klatreferdigheter ala Mount Everest i feltet.

I omgangens fem siste minutter sikret hjemmelaget seg tre hjørnespark der Paterson (41′) nesten fikk satt inn kula, men hodestøtet var for svakt og Matej Vydra reddet på streken. Hjemmelaget hadde et godt grep mot slutten av kampen, men the Clarets forsvarte seg heltemodig.

Hjemmelage startet best i annen omgang også, men Burnley ville det annerledes. Gjestene fikk tildelt et innkast som Taylor tok fryktelig raskt og Ashley Westwood fosset fremover mot dødlinja, Westy la inn i feltet og der raget eventyreren Johan Berg Gudmundsson høyest og satte kula i nettet mellom keeperen og stolpen! 1-0 til Burnley i det 51.minutt!

Minutter senere fyrte Camarasa (53′) av en volley som gikk like over Joe Hart. Hjemmelaget forsøkte å utligne ved et par anledninger, men det måtte et fint løp av Manga til. Backen startet angrepet og, fant nødvendig rom til å legge inn til en umarkert Josh Murphy i feltet. Unggutten klinket til på direkten og rett i mål. Joe Hart var på ballen, men manglet en halv tomme. 1-1 i det 60.minutt.

Cardiff fikk blod på tann og jaget et mål nummer to og kom til et par muligheter som enten ble stoppet av Burnley-forsvaret eller Joe Hart. Etter en god periode av hjemmelaget dukket Sam Vokes opp. Forsvaret startet oppbyggingen, til Cork, til Westwood og til Gudmundsson på løp. Eventyreren la inn i feltet og der var waliseren Sam Vokes (70′) som satte inn 2-1 med hodet!

Begge lag sendte friske bein ut på banen. Det virket som om Cardiff mistet noe av gløden, men det var kun midlertidig. Murphy (82′ og 87′) og Ward (84′) skapte problemer for Burnley-forsvaret, førstnevnte kom fryktelig nære sin andre utligning på frispark som han selv sikret.

Fjerdedommeren la til fire tilleggminutter og som i det foregående kvarteret ble det flere halvsjanser. Burnley forsvarte seg heroisk med ni mann. Det ble seier i Wales og Joe Hart ble kåret til banens spiller.

Cardiff: Etheridge, Manga, Morrison, Bamba, Cunningham, Camarasa, Arter, Ralls (Madine 78), Murphy, Paterson, Zohore (Ward 70)
Innbyttere: Murphy, Bennett, Richards, Harris, Reid, Madine, Ward
Gule kort: Cunningham 69

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski (Long 27), Mee, Taylor, Gudmundsson, Cork, Westwood, Lennon, Vydra (Wood 70), Vokes
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Long, Defour, Hendrick, Barnes, Wood
Gule kort: Westwood 45+1, Lowton 87, Lennon 90+3

Tilskuere: 30.411
Dommer: Graham Atkinson