Reaksjoner etter Cardiff-seieren

Sjefen var fornøyd etter søndagens seige seier over Cardiff og mener det er mer i vente fra the Clarets. Eventyreren åpnet målkontoen med et sjeldent mål med hodet, mens Sam Vokes feiret sin 100.kamp Premier League-kamp med en utsøkt scoring.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley vant stort over tidligere manager Eddie Howe og hans Bournemouth forrige uke og fulgte opp med nok en sterk seier mot Cardiff. The Clarets måtte jobbe hardt for poengene der Vokes og Gudmundsson utnyttet sjansene sine på best mulig vis, mens Joe Hart var en helt mellom stengene. Sjefen var full av lovord og roset spillerne sine etter at de har snudd det som kan kalles en tøff sesongstart.

– Det var veldig viktig å følge opp forrige ukes seier og det store er at mentaliteten vokser videre. Ikke glem at dette er vår 14.kamp denne sesongen og når man tar det i betraktning så tenker man at det kom til å bli en vanskelig sesongstart. Man må finne måter å kunne vinne kamper på og denne sesongen har vært vrien på mange måter. Vi fikk en ny seier og historien har endret seg. Vi gjør ikke store ting ut av det, men jeg mener vi er på vei tilbake der jeg vil at vi skal være, men det er fortsatt mye jobb som gjenstår og masse rom for forbedringer. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi hadde våre utfordringer med to gode spillere ute med skade og vi jobbet hardt med overgangsmarkedet, men fikk ikke alt det vi ønsket så det satte et ekstra krav på spillerne vi hadde. Legger man til kampprogrammet og de to kampene vi hadde i utlandet hvor vi landet i London med 16 spillere. Det er ikke en enkel jobb, men det er min jobb å se forbi støyen og se at det vi tror på er det rette for spillerne. De fortjener all honnør fra meg fordi det er hardt når man er utpå der, men de har prestert nok en gang og det ga seier. 

– Det var en kamp der vi måtte kjempe, det er helt klart. Neil (Warnock) er en jeg kjenner og respekterer og du kan forvente at lagene hans kommer til å gjøre det vanskelig for deg, så vi måtte jobbe hele tiden. De var det bedre laget i første omgang og fikk oss ut av rytmen. Vi var litt bedre i annen omgang, men viljen og ønsket i laget var utmerket. De var besluttsomme foran ballen som kom fra alle retninger.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har ingen problemer med det fordi det er mye støy over den beste måten å spille på, men den rette måten er den som er mest effektiv og som vinner. Vi håndterte innleggene deres veldig bra og jeg mener vi begrenset dem godt og når det trengtes så var Joe Hart der. Han gjorde det bra, spesielt i annen omgang når vi roet ned og fant lommene til å kunne være effektive. Jeg var veldig fornøyd med målene, samtidig som vi ikke fikk en fortjent straffe, men vi vet alle at vi ikke får dem, avsluttet Dyche.

Eventyreren Berg Gudmundsson åpnet målkontoen på Cardiff City Stadium med et mål han selv trodde fikk utenfor. Vingen har vært instrumental for the Clarets og spilte en viktig rolle i angrepet, først med et mål og så en målgivende som sikret Burnley deres første borteseier denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg scorer ikke mange med hodet så det var fint å se den gå inn og jeg er glad for å kunne hjelpe laget. Jeg trodde faktisk at ballen traff sideveggen og så ikke at den gikk inn, men det var fint at den gjorde det, sa en fornøyd Islending. Jeg ønsker å bidra så mye jeg kan. Forrige uke ga jeg en målgivende og denne gangen ble det mål og målgivende. Jeg håper å kunne fortsette med den formkurven. 

– Gratulerer til Sam. Vi vet alle at den store mannen kommer seg i de posisjonene og man trenger bare å legge den inn der slik at han får hodet på ballen. Det var et fantastisk mål og en fantastisk pasning fra Westy til meg. Første omgang var veldig tøff, men vi sto samlet til pause og sa til oss at vi ville spille mer og det tror jeg vi fikk til. Det var ikke den fineste kampen å se på, men alt dreier seg om resultater og vi vant og er fornøyd med det. Vi måtte kjempe for det, noe man må regne med på bortebane, men vi gjorde et og vant, avsluttet Gudmundsson

Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes satte inn kampens andre mål og timingen kunne ikke vært bedre for waliseren. I sin 100. Premier League kamp satte han inn vinnermålet som sendte the Clarets opp til en 12.plass. 89 av kampene har kommet for the Clarets og de resterende var for Wolverhampton i sin tid, men innrømmer at milepælen var et spesielt øyeblikk i hans Burnley-karrière.

– Det var fint å kunne huke av det (100 kamper) og Burnley er en stor grunn til det, noe som har vært synlig siden jeg kom hit. Det er herlig å kunne være en del av det og selvfølgelig gjorde målet det enda bedre. Johann gjorde det veldig bra og jeg har henrykt over å se ballen gå i mål. Det var tre herlige poeng for oss. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi visste at det kom til å være vanskelig og spesielt i første omgang måtte vi kjempe og forsvare oss hardt, men det ga lønn for strevet til slutt. Vi hadde en god prat i pausen og leverte en god prestasjon etter sidebytte. Vi utnyttet de to sjansene vi hadde og det hjalp oss med å vinne kampen.

– Fansen deres støttet dem virkelig etter utligningen og vi måtte stå imot. Det gjelder å utnytte mulighetene når de dukker opp og de gjorde vi. Det er viktig for oss å vinne kamper i denne ligaen og å vinne den andre på rad etter forrige uke var viktig. Vi ser fram til å hente hjem tre nye poeng neste uke, avsluttet Vokes.