Neste: Huddersfield

Bilde: Adam Haworth

Sesongen har virkelig kommet igang for Sean Dyche og hans menn. To strake seire kan meget godt følges opp når Premier Leagues bunnlag kommer til Turf Moor.

 

 

 

Faktisk er dette andre runde på rad Burnley møter laget som ligger på siste plass i den engelske toppdivisjonen. Forrige runde slo man Cardiff 2-1, men siden Huddersfield tapte 2-0 mot Spurs ligger de nå alene på bunn, bak Cardiff på målforskjell. Det er ikke ofte man får denne muligheten, med andre ord.

Foto: BurnleyFC.com

Det skal sies at 2-1 etter mål fra Gudmundsson og Vokes var et flatterende resultat for Burnley. Som i fjor har Clarets en stødig keeper mellom stengene, denne gang i Joe Hart, som stod en utmerket kamp. Etter å ha vunnet banens beste-prisen var det mange som mente han burde komme tilbake som førstevalg for England. Han ble riktignok ikke valgt ut i troppen, men formen til den tidligere Champions League-semifinalisten er god. Nå topper han også statistikken for flest redninger i Englands toppdivisjon.

På skadefronten ser ting stadig lysere ut, selv om Brady fikk et lite tilbakeslag denne uka. En som derimot virker helt klar er Steven Defour. Han satt hele kampen på benken mot waliserne, i en kamp som kanskje ikke hadde passet han perfekt. Selv om han muligens kunne tatt ned ballen og gjort noe annet enn å måke den vekk, som stort sett alle andre gjorde. Også Gibson begynner å nærme seg, mens Tarkowski ikke skal rekke kampen etter skaden han pådro seg sist helg. Pope er fortsatt et godt stykke unna.

Foto: BurnleyFC.com

Huddersfield må muligens klare seg uten Christopher Schindler, Tom Smith og Abdelhamid Sabiri, som alle er usikre. Ifølge physioroom.com er Terence Kongolo, Daniel Williams og Ramadan Sobhi helt uaktuelle til kampstart.

Disse lagene har kun møttes to ganger tidligere i Premier League. Det var forrige sesong i det som må beskrives som ganske søvndyssende affærer. Begge oppgjørene endte målløst. Men i bortekampen, som var del av en elleve kamper lang rekke uten seier, hadde allikevel en svært omdiskutabel situasjon. Jeff Hendrick ble meget tydelig felt av keeper Lössl inne i Huddersfields 16-meter.

Foto: BurnleyFC.com

Dommer valgte til tross for dette å vinke spillet videre. Før dette var det vanskelig å huske sist Burnley fikk straffe i seriespill, og man har faktisk ikke fått én straffe i Premier League siden.

Ellers har Clarets god kontroll på de hvite- og blåstripete. På de siste seks matchene har Sean Dyche sitt mannskap stukket av med tre seire, mens Huddersfield har måtte nøye seg med kun én. Faktisk må vi helt tilbake til 2012/13-sesongen for å finne siste seier til bortelaget på Turf Moor. Da vant faktisk Huddersfield begge kampene i Championship.

Sean Dyche har ifølge BBC sagt at ting er i ferd med å se bedre ut etter en tung periode. Men han mener det fortsatt står igjen en del før spillerne er der han forventer.

Med andre ord kan enhver Burnley-supporter være positivt innstilt til denne kampen. Med tre poeng tar antagelig hjemmelaget seg inn blant topp 10 på tabellen. Etter en tung start på sesongen kan man virkelig gi supporterne en grunn til å drømme i år igjen.