Kun poengdeling mot the Terriers

(Burnley 1-1 Huddersfield): Gjestene ville mest på Turf Moor, men Burnley tok ledelsen i første omgang. Etter utallige forsøk fikk the Terrieres lønn for strevet og utlignet etter timen. The Clarets har mest grunn til å være fornøyde med resultatet, for det var ingen imponerende oppvisning.

Burnley stilte med få bytter i lagoppstillingen og eneste byttet var på topp der Ashley Barnes erstattet Matej Vydra. Gjestene var mest aktive i åpningsminuttene og så noe mer til ballen, men det var Burnley og Sam Vokes (6′) som skapte kampens første sjanse. Innlegget fra eventyreren og Vokes’ forsøk med hodet gikk rett på keeper Lössl.

Joe Hart var dyktig mellom stengene og avverget flere halvsjanser i det kampen passerte ti minutter i tillegg til en stor Löwe-sjanse (10′) i farlig posisjon.

I det 19.minutt løsnet det omsider på Turf Moor. Et frispark fra egen banehalvdel havnet hos Gudmundsson nær dødlinja, eventyreren skaffet seg rom og la inn i feltet. En vakker bue i hjertet av 16-meteren og der var tårnspissen Sam Vokes høyest, sterkest og satte kula i nettet med hodet. 1-0 til Burnley!

Det må sies at det var svakt forsvarsarbeid av gjestene og noe Huddersfield-manager Wagner kommer til å irritere seg over. På motsatt side var James Tarkowski en kjempe i forsvaret og stoppet den ene Terrier-muligheten etter den andre.

Fram mot pause var gjestene det bedre laget og ville mest, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret som hadde det meste på stell og forsvarte seg resolutt.

Joe Hart har statistisk sett vært keeperen med mest å gjøre i Premier League og fram mot pause så pålitelig som man kan forvente mellom stengene. De aller fleste målene til gjestene har kommet på hjørnespark eller død-baller, men Burnley var effektive og avverget alt.

Etter sidebytte fortsatte oppgjøret med et tidlig press fra Huddersfield og flere hjørnespark, men Burnley holdt stand og roet ned spillet. I det 58.minutt prøvde Laurent Depoirte seg på en frekk Oscar-nominasjon i feltet, men dommeren var på ingen måte imponert og tildelte franskmannen gult kort for filming. Fortjent.

Vokes (59′) sto bak the Clarets’ første gode mulighet etter sidebytte, men keeper Lössl var med på notene og Sean Dyche sendte utpå Chris Wood. Huddersfield byttet ut angriperne sine.

Etter mange forsøk løsnet det for gjestene. Et Billing-innkast ble klarert, men havnet hos Löwe som la inn på nytt. Kula havnet i feltet og der var Christopher Schindler sterkest og høyest i luften. 1-1 på Turf Moor i det 66.minutt. Kampen ble stoppet minuttet senere når målscoreren ble liggende nede for telling etter først å ha fått en albue og kort tid senere ballen på samme sted. Etter seks minutters behandling kom han seg på bena, byttet skjorten og løp ut på banen igjen.

Med ti minutter igjen ble kampen igjen stoppet når James Tarkowski ble liggende nede. Også han kom seg på beina og fortsatte spillet, men slet litt resten av kampen. Ut av intet vartet begge lag opp med spennende angrepsspill og gjestene skapte flest sjanser. Like før fulltid ble Matej Vydra sendt utpå og fjerdedommeren la til åtte tilleggsminutter. Tsjekkeren var livlig og bidro med mye fremover uten at det endret på resultatet.

Hjemmefansen ville ha the Clarets opp og fram, men spillerne klarte ikke å leve opp til forventningene og dermed ble det poengdeling i Lancashire. Gjestene var nok det beste laget og vil sannsynligvis være skuffet over resultatet, mens Burnley kan all grunn til å være fornøyde.

Burnley: Hart, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Lennon, Cork, Westwood (Hendrick 72), Berg Gudmundsson, Barnes (Wood 60), Vokes (Vydra 89)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Long, Hendrick, McNeill, Vydra, Wood
Gule kort: Mee 73, Lowto 90+3

Huddersfield: Lössl, Jørgensen, Löwe (Hadergjonaj 86), Durm, van la Parra (Mounie 59), Mooy, Hogg, Billing, Pritchard, Depoitre (Mbenza 62), Schindler
Innbyttere: Hamer, Hadergjonaj, Stankovic, Diakhaby, Kachunga, Mbenza, Mounie
Gult kort: Depoirte 58, Jørgensen 75