Reaksjoner etter Terriers-poenget

Det var en seig kamp på Turf Moor hvor the Clarets tok ledelsen, men gjestene fikk uttelling for stort press etter timen og kampen endte med poengdeling. Sjefen ser fram til landslagpausen som kommer og planlegger å jobbe med laget, mens Tarkowski og Vokes er ærlige og innrømmer at laget ikke har vært bra nok i det siste. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley tok ledelsen i første omgang og holdt buret rent i litt over en time, men Christopher Schindler ville det annerledes og utlignet for gjestene. Huddersfield var nok det bedre laget med flere sjanser og mer ballbesittelse, men sjefen var tilfreds med poenget etter en turbulent start. Burnley har nå tatt poeng i tre strake kamper, en viktig utvikling.

– Det var et viktig poeng og i et større bilde har vi tatt syv poeng av ni mulige nå. Veldig gode syv poeng også, fordi de er vanskelige på dette nivået, men det frustrerende er at vi burde vært utenfor rekkevidde til pause. Jeg stiller ingen spørsmål ved Sam. Han hadde tre gode sjanser som i de fleste tilfeller burde ha gått inn. Han scorer et herlig mål og er uheldig som ikke fikk straffe, men så får vi dem aldri heller.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er nå 51 kamper siden sist, la oss ikke stoppe den rekken. Det er merkelig fordi fram til pause så likte jeg det jeg så og lagets effektivitet, men etter sidebytte fikk vi det ikke til. Man må gi motstanderen litt av æren fordi de presset og sikret ballen, var tålmodige og åpnet oss for mye. Det påvirket oss selvfølgelig, samtidig som vi ikke hadde ballen like mye som vi ønsket.

– Vi manglet roen og noen ganger trenger man en eller to gode pasninger og kampen blir en annen, men vi fikk ikke til det heller. Vi trenger denne landslagpausen like mye som vi trengte den forrige. Vi har jobbet hardt de siste ukene og sikret åtte poeng, som ikke høres mye ut, men det viser at det er vanskelig å hente hjem poeng og plutselig er vi på 12.plass, så det tar vi gjerne etter sesongstarten vi hadde. Vi begynner sakte å komme oss ut av det og er der hvor vi må ta kampene til oss fremfor at de skal ta oss. Vi kan lære noe av denne kampen.

Foto: BurnleyFC.com

– Robbie (Brady) har hatt et par dager med trening og vi må bygge han opp neste uke, så ser vi om vi kan få han kampklar. Han har ikke spilt 90 minutter enda, men nærmer seg. Han har slitt med et par småskader den siste tiden og det er noe som skjer, så vi må være forsiktige. En to ukers pause vil gi oss tid til å jobbe med han og forhåpentligvis kan vi gi han en kamp til for reservene og gjøre han klar, avsluttet sjefen.

Midtstopper James Tarkowski storspilte på Turf Moor og gjorde det krevende for Town-spissene. Selv er han glad for at et viktig poeng og ser fram til landslagpausen. Den tidligere Brentford-forsvareren er ærlig og legger ikke skjul på at laget ikke har levd opp til forventningene i form av prestasjoner, selv om det har blitt poeng på veien.

Foto: BurnleyFC.com

– Noe vi alltid har krevd av oss selv er å gi alt i kampene, holde ut og fortsette å kjempe til vi sikrer tre poeng. Vi spilte ikke bra idag, men vi tar gjerne syv poeng fra tre kamper. Det er positivt at vi kan hente poeng uten å spille bra. Vi har stabilisert skipet uten å spille bra og selv om vi spilte bra mot Bournemouth, så har vi ikke prestert bra nok de siste kampene. Syv poeng av ni mulige er en god comeback og vi ser fram til å komme sterke tilbake de neste ukene og ta det derfra, sa Tarky.

Målscorer Vokes flyr høyt etter målet som kunne ha sikret Burnley sin tredje seier, men tyske Schindler ødela ettermiddagen for waliseren. Spissen innrømmer at han ikke gjorde nok til å sikre seieren på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg føler meg bra og det er godt å være tilbake i startoppstillingen. Spilletid er viktig. Som spiss vil man score mål og jeg har klart et par og må fortsette å bygge på det. Det var godt å score målet, men det var skuffende når kampen var over. Jeg mener vi startet kampen sterkt og skuffet etter det, spesielt i annen omgang. 

– Vi var bakpå og lot dem spille. De er et sterkt lag selv om de enda har til gode å vinne, men jeg mener de spilte bra. Det er viktig at vi ikke taper slike kamper selv om vi ikke spiller på vårt beste. Det har vært en rolig sesongstart som vi alle vet, men det var tre store kamper på rad og syv poeng er stort, avsluttet spissen.