Kontraktforhandlinger i vente

Hele syv spillere står uten kontrakt til sommeren og ytterligere ti er i samme posisjon om 18 måneder, derfor planlegger sjefen kontraktdrøftelser med spillerne allerede på nyåret.

foto: Burnleyfootballclub.com

The Clarets-sjefen var ikke lenge siden ute i media og fortalte at han er klar til å bruke penger på forsterkninger, men samtidig var klar over viktigheten av å beholde nøkkelspillere.

Jeg føler det viktig at vi ikke blir sittende fast med korte kontrakter, sa Howe. Vi prøver å bygge et lag for fremtiden og flere av guttene nærmer seg enden av kontrakten, noen om 18 måneder, men det er viktig at vi adresserer situasjonen tidligst mulig og prøver å holde laget samlet. Vi satt oss ned med Lee (Hoos), Brendan (Flood) og styret der vi drøftet kalkulerte valg og vi kom med våre anbefalinger. Det gjenstår å se om de går gjennom.

Vinterens overgangsvindu er rett rundt hjørnet, redaksjonen har allerede en artikkel gående med rykter inn- og ut, men mest sannsynlig blir det kaptein Chris McCann og toppscorer Jay Rodriguez som blir å se på ønskelisten til flere klubber. Sistnevnte var en ettertraktet mann i sommer hvor Southampton la £5m på bordet, følgelig avslått av Burnley FC.

Januar er en vanskelig tid å rekruttere. Historisk sett kan man ende med å betale overpris for spillere, noe vi ikke ønsker å gjøre, men vi ønsker også å bygge med neste år som mål også. Noen ganger må man bringe dem inn i vinter slik at de får det halve året til å slå seg til ro i klubben, slik at de er bedre forberedt kommende sesong, avsluttet manageren og siktet til Charlie Austin og Marvin Bartley.