Kontraktforlengelse og landslag!

Gledelige nyheter for alle Clarets-fans; Ashley Barnes forlenger med the Clarets, samtidig som Nick Pope og James Tarkowski får en velfortjent innkalling til landslaget etter å ha imponert Gareth Southgate.

Foto: BurnleyFC.com

Angriper Ashley Barnes har imponert for the Clarets den siste tiden etter å ha funnet både nettmaskene jevnlig og virker å ha stiftet et giftig partnerskap med spisskollega Chris Wood. Formen har naturligvis blitt lagt merke til og Barnes forlenger med the Clarets ved å skrive under en kontrakt som binder han til sommeren 2021.

– Jeg føler at jeg spiller på mitt beste, men jeg har fortsatt mye å tilby. Jeg lærer fortsatt og lærer hver dag på treningsfeltet, bretter opp ermene og prøver å gjøre de rette tingene og tar til meg tilbakemeldingene fra trenerapparatet og det gir gevinster. Klubben går kun en vei og det er oppover, og det er et privilegium å være del av.

– Hvem vet hvor vi er ved sesongslutt og hvis vi er der vi er nå, vil det være enorm ære til guttene. Dette runder av et godt år med åtte kamper igjen og det er herlig å få det unnagjort, sa Barnes.

Foto: BurnleyFC.com

Det er mange spillere som har utmerket seg for the Clarets denne sesongen og flere har spilt på landslagsnivå for Lancashire-laget. England-manager Gareth Southgate har blitt observert ved flere anledninger på Burnley-kamper, noe som har satt i gang spekulasjoner og ønsker om å få flere Burnley-spillere inn på landslaget. Røstene har blitt hørt og Southgate har idag tatt med James Tarkowski og Nick Pope,

Begge ble hentet til Turf Moor i 2016 fra Brentford (Tarkowski) og Charlton (Pope og har siden den gang fått oppleve en reise uten like. Forsvarer Tarkowski fikk store sko å fylle etter salget av Michael Keane, mens Nick Pope ble kastet ut i ulvene mot Manchester United etter at klubbkaptein Tom Heaton pådro seg en skulderskade. Siden har ingen av dem sett seg tilbake og nå venter oppvisning på den internasjonale arena mot stormaktene Nederland og Italia.

– Man jobber hardt hele livet og gjennom hele karrièren. Både jeg og Nick var i League One fem-seks år siden og ingen hadde forventet å komme på dette nivået. Å bli kalt opp til landslaget er et veldig gledelig øyeblikk for meg og vennene mine. Man drømmer om det, men drømmen virker alltid fjern, det er først denne sesongen at vi har kommet inn på laget i Premier League og gjort det bra som klubb. Det er litt uventet, men man jobber hele livet for slike øyeblikk og det er en fin belønning, men jeg tror ikke at jobben stopper der. Det er en lang vei igjen, så nå skal jeg nyte øyeblikket, men tar det ikke for gitt fordi det kan raskt bli borte, forklarte Tarkowski.

Foto: BurnleyFC.com

– Dette er toppen og kremen av det man kan nå, så det å bli kalt opp til landslaget er en enorm ære. Det viker som en lang vei unna og i de øyeblikkene tror man ikke engang at det er mulig. De tankene er så fjerne, så det å kunne komme dit er en enorm oppnåelse og noe jeg er virkelig stolt over. Å kunne dele dette med familien og vennene er noe jeg gleder meg til, la Pope til.

– Ligaposisjonen snakker for seg selv, så England-manageren var nødt til å se på noen av guttene vi har og heldigvis for meg og Popey så får vi sjansen til å vise hva vi kan. Det viser hvor langt klubben har kommet når spillere fra Burnley begynner å få innkallinger på landslaget. Det er flere som kunne ha fått beskjeden. Corky fikk sin et par måneder siden, Ben (Mee) har vært utrolig og flere av de andre gjør det bra. Det er fint for meg og Nick å få den lille belønningen og forhåpentligvis kan vi vise hva vi er gode for, la Tarkowski til før Pope rundet av det hele;

Foto: BurnleyFC.com

– Det er herlig for keeper-utviklingen i klubben også og det viser hvor lang man kan komme med hardt arbeid å intern konkurranse. Vi har et godt samhold blant keeperne og Billy som leder oss. Det viser hva slags kvalitet vi har i klubben. 

Keepere: Joe Hart (West Ham), Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Forsvarere: Kyle Walker, John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Leicester), Kieran Trippier, Danny Rose (Tottenham Hotspur), James Tarkowski (Burnley), Ryan Bertrand (Southampton), Ashley Young (Manchester United), Joe Gomez (Liverpool), Alfie Mawson (Swansea)

Midtbane: Eric Dier, Dele Alli (both Tottenham Hotspur), Jesse Lingard (Manchester United), Lewis Cook (Bournemouth), Adam Lallana, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain (all Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal), Jake Livermore (West Brom)

Angrep: Jamie Vardy (Leicester), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Danny Welbeck (Arsenal)