Oppdatering fra Turf Moor

Landslagpausen er over og Premier League sparkes i gang denne helgen. Mye har skjedd de siste ukene som redaksjonen oppdaterer.

Vi starter med helgens kamp mot West Bromwich. The Baggies ligger i bunnen av tabellen og kjemper om overlevelse i Premier League, en tilværelse Sean Dyche og Burnley kjenner til fra forrige sesong.

Foto: BurnleyFC.com

– West Brom har tradisjonelt vært et vanskelig sted for oss å besøke og det er opp til oss å endre på det. Vi er i en form som tilsier vi kan det, men på papiret er de fortsatt et godt lag. Det er et tegn på hvor vanskelig Premier League er fordi de har en god gruppe spiller, en erfaren trener og er en veldig god og anerkjent klubb som har det tøft. Vi må være klare over at de kjemper med nebb og klør når vi skal dit, vi må forsikre oss at vi presterer fordi vi ønsker å avslutte sesongen sterkt og fortsette å sikre poeng til tabellen. 

– Enhver divisjon er vanskelig og jeg ville sagt det samme om the Championship et par år siden, men det er hensynsløst i Premier League. Man kan gjøre det bra og alt er fryd før det plutselig snur og man sliter i en periode, slik vi opplevde. Kommer den vanskelige perioden på feil tid i sesongen så kan det slå deg. Jeg ønsker ikke å dømme noen, men det sier litt om hvor vanskelig denne ligaen er. Jeg har lært og fortsetter å lære det og de (West Brom) må finne sin egen vei ut av situasjonen. Vår oppgave er å fortsette med det vi gjør, sikre poeng og ha et klart fokus, forklarte sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

På skadefronten er Jonathan Walters tilbake og fikk spille 90 minutter med U23-laget på fredag. Tom Heaton fikk også spilletid i samme kamp og det er hyggelig å se klubbkapteinen tilbake på gresset igjen etter skulderskaden. Sjefen håper at Heaton snart kan utfordre Pope om hanskene, men vil på ingen måte ta avgjørelsen for tidlig.

– Jeg snakket med han om det denne uken og jeg gjør det nok litt annerledes fordi jeg er varsom med skader. Målet er at han kommer tilbake, men vi må være forsiktige og varsomme. For noen spillere er det vanskelig og Tom er nok i følge seg selv klar, så det er nok jeg som ber han om å holde ut en uke til. Jeg gjør det for å være sikker og vil forsikre meg om at alt er i orden. Tom er nesten klar, men ikke der helt enda. Han vil ut og spille, så det er jeg som holder igjen litt. 

Foto: BurnleyFC.com

Scott Arfield må stå over kampen, mens eventyreren Johan Berg Gudmundsson som pådro seg en smell med Island er klar til kamp igjen. Når vi er inne på emnet landslag, så har både Nick Pope og James Tarkowski fått gleden av å delta i Gareth Southgates England, sistnevnte fikk spilletid mot Italia og gjorde som alltid en god jobb.

– Jeg tror ikke det er enkelt å spille for England, jeg tror heller ikke det er enkelt å få debuten for England på hjemmebane og jeg tror ikke det er enkelt å spille med tre i forsvar eller på venstresiden av de tre. Når man setter sammen de faktorene – i en ny gruppe spillere – så mener jeg han gjorde det veldig bra. Jeg mener han var veldig rolig, spilte stødig og organisert når han trengte det og gjorde det grunnleggende veldig godt og enkelt. Det kommer mer fra han, både for vår del og hvis Gareth bruker han, men jeg mener han er en veldig god spiller. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har håndtert Nick og hvordan han har akseptert det, fordi det er nøkkelen til hvordan spillere tar var på seg selv og vi mener det er bra for spillerne. Popey hadde et åpent sinn når han jobbet med gruppen forrige sesong og ikke var involvert i det hele tatt. Vi forsikret han at han vokste i det vi holdt på med og mot slutten av sesongen satt vi han på benken og han fikk en følelse av det. Denne sesongen har vi trengt hans tjenester og han har levert veldig veldig godt. 

– Som engelskmann jeg jeg stolt når spillere blir kalt inn på landslaget og det har vært stadig flere fra vårt lag som jeg mener er en fin oppnåelse for laget vårt. Kvaliteten i laget vokser, uavhengig om vi prøver å hente inn spillere som allerede er landslagspillere som for eksempel Steven Defour eller om det er spillere vi utvikler til å bli landslagspillere. Det er en sunn blanding, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Tarkowski selv var en stolt mann etter debuten sin og håper naturligvis på mer etter å ha fått 90 minutter for England og ble den 28. Burnley-spilleren som representerte de tre løver.

– Det føles godt og det var en fin anledning for meg og familien og en god kveld for laget selv om resultatet ikke ble det vi ønsket så mener jeg prestasjonen var god. Det var en stor anledning og man ønsker å spille slike kamper i karrieren for å bli bedre rustet for fremtiden så man ikke blir overveldet, man må nyte det og gjøre det man gjør best. Jeg tror ikke det er noe større enn å spille på Wembley for landet ditt foran en fullpakket stadion og når sommeren kommer så er jeg mer enn glad for å kunne spille for landet mitt igjen. Jeg hadde ni eller ti fine dager med dem og koste meg virkelig og får forhåpentligvis muligheten igjen ved en senere anledning, sa Tarky.

Foto: BurnleyFC.com

Nick Pope var også med i Gareth Southgates laguttak, selv om det ikke ble noen debut så er keeperen begeistret over opplevelsen og beskriver det som galskap tatt i betraktning hvor han var ved starten av sesongen og nå.

– Hvis noen hadde sagt dette i begynnelsen av sesongen ville jeg sagt ta de var gale, men det var fint å ha navnet mitt med på listen. Det var en fryd å trene med dem og jeg mener jeg gjorde det bra, så vi krysser fingrene at det vil tas i betraktning i fremtiden. Jeg fikk jobbe med en helt ny keeper-gruppe og en ny gruppe spillere og jeg elsket hvert eneste øyeblikk av treningene. Det var en enorm lærekurve, jeg lærte mye om meg selv og mye om spillet mitt og hvor jeg kan forbedres. Det var ti flotte dager. Guttene og trenerapparatet var herlige og de fikk en til å føle seg velkommen. Det var enkelt å gli inn og jeg tror James vil si seg enig for guttene var gode mot oss begge, sa Pope.

Foto: BurnleyFC.com

Litt tilbake til Premier League der Burnley sitter på en 7.plass hvor de har vært de siste månedene. The Clarets overrasket mange med sin sterke sesongstart hvor de vant over den ene storklubben etter den andre, før de fikk en vanskelig periode, men samtidig holdt seg på 7.plass. Det overrasker ikke Chris Wood.

– Før jeg kom til denne klubben ville jeg vært overrasket over å se at Burnley fikk så mange poeng så raskt, men etter å ha kommet hit og begynte å trene under manageren og med guttene, så er jeg ikke overrasket fordi vi har en herlig kvalitet, et flott lag og det er noe vi kan bygge på. Jeg liker å tro at vi tar klubben til et nytt nivå, vi utvikles som lag og vi ønsker å forsikre oss at vi er et etablert Premier League hver år og bygge på det.

Foto: BurnleyFC.com

– Målet vårt ved sesongstart var å komme hit så det er fint å kunne gjøre det med så få kamper igjen. Vi ble avskrevet ved sesongstart, men vi er et lag med mye karakter og et stort hjerte som har vist at vi er et godt fotballag. Vi har vunnet over gode lag denne sesongen og det er tilfredsstillende, men vi har flere mål vi ønsker å oppnå. Å være i posisjonen vi er i gir oss litt mer frihet og flere muligheter til å prøve ut ting. 

– Vi må holde fast på det vi er gode på og at vi har gjort det bra som har kommet hvor vi er nå, vi kan bygge på det og legge til et par elementer til å spillet vårt som vi kanskje ikke hadde fått til hvis kampene var mer fortløpende. Vi forventer at West Brom kommer til å kaste alt på oss, de jakter seier og vil gjenfinne en seiersrekke, men vi kommer til å gjøre med vårt og se hvor det tar oss. 

– Det har vært en god sesong for meg personlig. Dessverre mistet jeg et par kamper på grunn av skade, men ønsket å komme meg inn i et Premier League-lag og etablere meg her, noe jeg forhåpentligvis kan gjøre i de kommende sesongene. Det er et herlig forhold mellom alle spissene og en sunn konkurranse, det er ikke mange plasser på laget som har garantert startplass, sa Wood.

Foto: BurnleyFC.com

Burnleys opprykk for to år siden ga laget en heftig pengesum og denne ble forsterket når the Clarets sikret ny kontrakt mot slutten av forrige sesong. Regnskapene har blitt offentliggjort og Lancashire-laget kan vise til et overskudd/profitt på £22.2m. Sesongen før gikk laget med £3.74m i underskudd.

Etter at vi vant the Championship 2015/16 følte vi det var viktig at klubben skulle opprettholde sin finansielle posisjon i 2017/18-sesongen og at det ville være på tredje forsøk. Tatt i betraktning at vi fikk fordelene av en ny TV-avtale i vår første sesong, som garanterte oss minst £95m følte vi at vi ikke kunne være i en bedre posisjon til å opprettholde vår status i verdens mest konkurrerende liga. 

– Mens store investeringer ble gjort i spillergruppen i sesongoppstarten, føler vi det er viktig at aksjeeierne og fansen forstår at vi fortsatt er en klubb som utvikler talent, spesielt på senior-nivå. Det kommer til å være en nøkkelfaktor å opprettholde vår lønnsomhet og Premier League-status, noe vi føler vil være essensielt for klubbens stabilitet i det lange løp, istedenfor å ta dårlige korttids-avgjørelser under finansielt press. 

Foto: BurnleyFC.com

Klubben fikk £121m i inntekter, mens lønningene økte fra £38m til £61m sammenlignet med forrige regnskap. Kampdag-inntektene økte fra £4.98m til £5.84m, matservering/catering inntekter økte fra £1.58m til £2.41m, generelt salg økte fra £1.1m til £1.66m og de kommersielle inntektene økte markant fra £2.72m til £6.28m.

– Våre lønnsutgifter er fortsatt lav i ligaen, men definitivt ikke den laveste og tatt i betraktning lønnstrukturen til spillerne, så føler vi vi kan tiltrekke oss talenter med ferdigheter vi føler kan hjelpe med å opprettholde vår posisjon i øverste liga, sammenlignet med tidligere forsøk. Det er også verdt å nevne at selv om vår inntekter virker veldig sunne, så må vi holde et øye på penge-flyten og passe på våre utgifter. Det er så mange eksempler på klubber som mistet grepet på det området og etter å ha rykket ned forsvant videre nedover eller opplevde vanskelige tider av forskjellige grunner. Dette er noe vi må unngå, forklarte Mike Garlick.