Spiss-duoen sikret nok en seier!

(West Brom 1-2 Burnley): Ashley Barnes ga Burnley ledelsen med en utsøkt volley midtveis i første omgang. Hjemmelaget prøvde å svare i annen omgang, men kom til kort når Chris Wood økte ledelsen kvarteret før fulltid. Nok en gang sørget duoen for målene. Rondon ga the Baggies håp mot slutten av kampen, men det endte med seier til Burnley og en mørk skjebne for West Bromwich. Forbannelsen fra 1969 er brutt.

Sean Dyche gjorde to endringer i lagoppstillingen der Chris Wood fikk starte på topp med Ashley Barnes etter å ha imponert i sine to siste innhopp og leiesoldat N’koudou erstattet eventyreren Berg Gudmundsson som ikke ble klar til oppgjøret som først antatt.

N’Koudou (4′) takket for tilliten og kom til kampens første skudd på mål, men klarte ikke å rette den mot keeper. Fem minutter senere (9′) var det Salomon Rondon som prøvde seg på motsatt side, men forsøket med hodet gikk rett på keeper Pope som avverget. Ben Mee kom til Burnleys første store sjanse i det 17.minutt etter et pent Burnley-angrep hvor midtstopperen fyrte av en salve, men rett på Ben Foster.

I det 21.minutt var det dukke topp for magi! Burnley startet et noe rolig angrep på høyrekanten med Matt Lowton som fant Chris Wood noen meter unna, spissen sendte en utsøkt pasning til Aaron Lennon på løp langs kanten. Vingen brukte fart og la ballen inn i feltet, der var ingen andre enn Ashley Barnes som på volley sendte kula i mål bak en utspilt Ben Foster. Utsøkt mål og 1-0 til the Clarets i det 22.minutt! Målet var Barnes’ fjerde på rad i like mange kamper.

N’Koudou (27′), Barnes (31′) og Wood (32′) prøvde seg alle på skuddforsøk som uheldigvis gikk like til side for mål. The Clarets fortsatte presset mot the Baggies-buret og skapte trøbbel. Med jevne mellomrom kom the Baggies til og nærmest kom Jay Rodriguez (36′).

Wood (37′) kom til et godt skuddforsøk når han plutselig befant seg umarkert i utkanten av 16-metern, men skuddet gikk like til side for mål. Like før pause skapte Solomon Rondon (44′) en veldig god sjanse for hjemmelaget, men Nick Pope avverget mesterlig og dermed kunne Burnley gå i garderoben med en fortjent ledelse.

Hjemmelaget startet best etter sidebytte og jaget en utligning, Jay Rodriguez var nære en utligning ved tre anledninger (48′, 51′ og 58′), men innleggene var ikke presise nok og the Clarets slapp med skrekken (eller var det kanskje en forkjærlighet for klubben som «hindret» ex-Claret’en fra å score?).

N’Koudou var involvert i det meste som skjedde fremover for the Clarets, være seg skuddforsøk eller innlegg fra kanten og det var spennende å se vingen boltre seg løs og skape hodebry for motspillene, selv om kvaliteten på innleggene var varierende. Det ble en del fram og tilbake etter timen der begge lag kom til muligheter uten uttelling, så da valgte sjefen å sende Jeff Hendrick utpå.

Byttet ga rask uttelling og i det 74.minutt kunne Clarets-fansen juble igjen. Et langt innlegg fra eget felt havnet hos Hendrick som sendte videre til Lowton i det han ble dyttet i ryggen, Lowton sendte videre til Chris Wood på løp. Spissen sendte først en salve mot Foster som reddet og ga retur, men på returen klarte ikke keeperen å gjøre annet enn å plukke ballen ut av mål. 2-0 til Burnley!!

Både Rodriguez og Wood ble erstattet kort tid senere. Hjemmelaget fikk en redusering i det 83.minutt etter at Jonny Evans fant Solomon Rondon som satte kula bastant i nettet og 1-2 på the Hawthornes. Stephen Ward ble liggende nede etter en duell og alle forventer at Evans skal spille ballen ut, noe forsvareren ikke gjør og sentrer istedenfor til Rondon som scorer. Dårlig sportsånd, men lite årvåkenhet av Burnley.

Det kunne raskt ha stått 2-2 minutter senere når hjemmelaget fikk blod på tann og jaget en utligning, men Burnley-forsvaret jobbet heroisk og skuddet til Brunt gikk til slutt utenfor. Det fulgte med en del stygt spill av hjemmelaget. Først var Westwood nede for telling og like etterpå var det Ward som trengte litt pleie.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter som var preget av tidsfordriv og dueller på kanten fremfor god fotball. Matt Phillips kunne ha sørget for poengdeling i det siste tilleggsminutt, men innbytteren fikk ikke foten på ballen og dermed gikk det til utspark av Nick Pope som brukte god tid og fikk gult kort for det. Det endte med en sterk Burnley-seier!

West Brom: Foster, Evans, Hegazi, Nyom, Dawson, Gibbs Phillips 46), Livermore, Yacob, Brunt, Rondon, Rodriguez (Burke 74)
Innbyttere: Myhill, Gabr, McAuley, Burke, Krzychowiak
Gule kort: Yacob 90+2

Burnley: Pope, Ward, Tarkowski, Mee, Lowton, Lennon, Westwood, Cork, K’Koudou (Hendrick 68), Barnes, Wood (Vokes 77)
Innbyttere: Lindegaard, Bardsley, Long, Taylor, Marney
Gule kort: Barnes 53, Cork 79, Pope 90+4

Tilskuere: 23,455 (2,705 Burnley)