– Strålende

Clarets-sjefen var naturligvis henrykt etter at hans burgunder- og lyseblå mannskap brøt forbannelsen ved å ta en viktig seier over West Bromwich på deres hjemmebane. Målscorer Ashley Barnes sørget for å sette inn kampens første mål og har dermed scoret i fire kamper på rad denne sesongen, samtidig som Chris Wood kastet seg på bølgen og satte inn sitt tredje mål på tre kamper. 

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen kunne smile fra øre til øre etter at Burnley fikk en etterlengtet seier på the Hawthornes, et sted de ikke hadde vunnet på et halvt århundre, 1969 for å være nøyaktig. Seieren kom fortjent og målene kom i begge omgangene og var signert Barnes og Wood – igjen. På motsatt banehalvdel ser det mørkere ut og West Bromwich er tilsynelatende dømt til nedrykk.

– Det var litt støy i forkant av kampen siden statistikken vår mot dem, på deres gress, ikke har vært så bra. Både under min tid og før det, så det er viktig å bryte den barrièren når man får muligheten og det gjorde vi igjen idag. Jeg mener måten vi opererte på idag var gledelig, de tillot oss mye ballbesittelse i første omgang og den benyttet vi klokt. Man kan bli litt slurvete med ballbesittelse, men jeg føler at vi ikke var det. Vi prøvde gang på gang og fikk et pent mål.

Foto: BurnleyFC.com

– I annen omgang forenklet de tingene og det ble mer fram og tilbake, men jeg mener vi fortsatt klarte å håndtere det med å forholde oss til det grunnleggende og scoret nok et mål. Derfra dro vi kampen i land og det er veldig gledelig. Jeg vet at de (WBA) har det tøft om dagen og jeg ønsker dem alt godt etter idag, men det er ikke enkelt å komme hit og spille, spesielt under slike omstendigheter. 

– Det er forskjellige måter å vri seg unna og vinne kamper er hva det dreier seg om. Vi har funnet en måte å gjøre det på gjennom hele sesongen og har kun tapt ni kamper i Premier League, som er en utmerket oppnåelse. Mye har blitt skrevet om vår stil og det har jeg ikke noe problem med, men jeg vil at laget skal være så effektivt som mulig på mange forskjellige nivåer. Vi viste det på begge banehalvdeler, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Målscorer Barnes mener målet var hans beste noensinne og skrev han inn i the Clarets historiebøker. Spissen satte inn kampens første mål på en herlig volley og spisskollega Wood økte nesten timen senere. Barnes’ mål var hans fjerde mål på fire kamper.

– Jeg mener det det var blant de beste i karrièren min. Jeg gikk inn for det på direkten og tror nok Azza (Aaron Lennon) hadde satt den inn, for han lurte i bakrommet. Woody var rett foran meg også så da svingte jeg beine og den gikk heldigvis inn. Jeg kommer nok til å se det om igjen et par ganger, det er sikkert. Det går bra for meg om dagen, det er takket være mye hardt arbeid på treningsfeltet og jeg høster frukter av det i kampene. Forhåpentligvis kan jeg gjenta det neste helg hvis jeg blir tatt ut og se hvor mange jeg klarer å score på rad. 

Foto: BurnleyFC.com

Målet var Barnes åttende denne sesongen, men han ligger fortsatt ett bak spisskollega Chris Wood som scoret sitt fjerde på tre kamper etter å ha kommet inn i varmen igjen som følge av en skade i desember. Spissduoens mål sørget for at Sean Dyche kunne juble for sin 100. seier som Burnley-sjef og tredje seier på rad.

– Det viktigste er at vi fikk tre poeng og hvis vi kan hjelpe hverandre og forsette å score mål så kommer det til å bli en utrolig avslutning på sesongen. Jeg satt meg et mål ved sesongstart og har fortsatt ikke nådd det, men det viktigste er å hjelpe laget. Hvem vet hvor vi ender denne sesongen hvis vi fortsetter å plukke poeng slik vi gjør. Vi vokser for hver kamp, vi har vokst inn i det å styre kamper og vi er et mer erfarent Premier League-lag og det kan kun hjelpe. Vi nyter hver kamp og tar ikke foten av pedalen, vi vil se hvor vi ender, avsluttet Barnes.