Kontroverser ødela kampen

(Burnley 0-1 Charlton): Det var en frustrerende første omgang som fant sted på Turf Moor der Kieran Trippier ble sendt av banen etter å ha brukt hånda i feltet, Johnson bommet på straffe like etter og dommeren ignorerte en soleklar utvisning av Hulse kort tid før sidebytte. Ikke overraskende var Hulse involvert i gjestenes mål i annen omgang som sørget for å gjøre dagen sur for the Clarets.

Junior Stanislas fikk som forventet en startplass hos the Clarets i jakten på deres fjerde strake hjemmeseier, samtidig som Danny Lafferty erstattet skadde Ben Mee på venstreback. Gjestene ga også Eggert Jonsson sin debut.

Det ble en rolig, men frisk start der mesteparten av spillet foregikk på midtbanen og det var med et hjertesukk hjemmefansen ble oppgitte etter kvarteret spilt når Kieran Trippier fikk direkte rødt kort etter å ha brukt hånda i feltet og etter reglene måtte dermed forlate banen. Dommeren tildelte straffe til gjestene, men Jackson klarte ikke å benytte seg av anledningen og bommet fra straffemerket takket være en Lee Grant.

The Clarets måtte gradvis bygge seg opp etter å ha blitt rystet av avgjørelsen og kunne fort ha tatt ledelsen ved flere anledninger etter halvtimen da både Brian Stock og Michael Duff fikk store sjanser til å sende de lilla- og lyseblå i føringen.

Dommeren var naturligvis ingen populær mann på Turf Moor etter flere merkelige avgjørelser og bedre ble det ikke når Rob Hulse plasserte en stygg albue i ansiktet på Jason Shackell, men dommeren ikke reagerte til fansens enorme frustrasjon! Det ble litt knuffing fram mot pause, men begge lag gikk i garderoben målløse.

The Clarets løp ut på Turf Moor uendret etter sidebytte og det ble litt fram og tilbake i åpningsminuttene der Burnley skapte mange gode sjanser og skremte London-laget ved flere anledninger. Burnley skapte mye, men manglet det lille ekstra og ble stadig mer frustrerte når dommeren manglet overblikk noe som førte til flere feildømminger.

Midtveis i andre omgang (69.min)  kontret gjestene og ballen ble levert av Hulse (som ikke burde vært på banen) som havnet på hodet til Danny Haynes i feltet som sendte Charlton i føringen. Som om ikke Hulse var upopulær nok på Turf Moor, skled spilleren i Lee Grant minutter senere – dette til tross for at ballen var ute av spill…  Det ikke mindre enn 80 minutter at kampen før dommeren mannet seg opp til å vise kampens første gule kort til Charlton.

Sean Dyche sendte ut noen friske bein som samtlige satt sitt preg på kampen med flere farligheter, men the Clarets klarte – ved god hjelp av dommeren – å tape kampen..

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty (Edgar 78), Duff, Shackell, Stock, Marney, McCann, Austin, Paterson (Vokes 85), Stanislas (Ings 72)
Innbyttere: Mills, Bartley, Stewart, Jensen
Rødt kort: Trippier 15

Charlton: Hamer, Jackson, Morrison, Haynes (Devite 86), Kerkar, Pritchard, Solly, Jonsson (Fuller 55), Seaborne, Cort, Hulse.
Innbyttere: Taylor, Green, Wright-Phillips, Wagstaff, Button
Gult kort: Jackson 80

Dommer: Robert Madley