Howe hyller laget og kritiserer dommeren

Manageren var langt fra en fornøyd mann etter at dommeren valgte å sende Kieran Trippier av banen – en skammelig handling som satte en stopper for the Clarets’ seiersrekke, mener sjefen som samtidig hyllet troppen etter at de i store deler av kampen måtte forsvare seg og ved få anledninger fikk angrepet. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets måtte forsvare seg med ti mann i over en time etter at Trippier fikk sitt andre gule kort for en skulder-duell med Luciano Bacchio seks minutter etter sitt første gule. Sjefen var harnisk og gikk hardt ut mot dommeren for avgjørelsen som kostet Burnley en mann og ødela kampen, men hyllet sitt eget lag for måten de forsvarte seg på.

Det var en fantastisk defensiv oppvisning og det var hjerteknusende å slippe mot slutten, sukket Howe. Guttene fortjente ikke det, men jeg er stolt over deres innsats og hvordan de forsvarte seg – vi kan hente mye fra det. Når vi var elleve mot elleve mener jeg vi var det bedre laget som tok kampen til dem og vi virket komfortable, men dommeren endret kampen. 

Jeg kan skjønne hvorfor han ga det første gule, men jeg føler ikke at det andre var gult – ikke en feil en gang! Å ta den avgjørelsen – en han visste var en stor avgjørelse fordi Kieran hadde allerede et gult – er en skammelig avgjørelse. Jeg håper virkelig han ser tilbake på hendelsen og lærer av det fordi jeg mener han ble fullstendig kontrollert av tilskuerne. 

Foto: BurnleyFC.com

Vi måtte forsvare med våre liv og Leeds presset etter mål. Det er synd for alle seerne, men først og fremst de fra Burnley som betalte store summe for å reise hit og se oss spille. Vi måtte virkelig ta oss sammen og isolere spissene våre og det viser at vi har kommet langt på kort tid, men jeg ikke sikker vi ville prestert det samme i begynnelsen av sesongen.

Vi føler vi hadde gjort nok, begrenset dem til kun langskudd og til trange områder som gjorde det vanskelig for dem, så det er tøft å få denne i ansiktet etter den siste formen vi har hatt, nå må vi starte på en ny en, avsluttet Howe.