Lee Hoos: – Må investeres

Lagfeiring på Turf Moor 2Opprykket til Premier League betyr ikke bare prestisje, mediaoppmerksomhet og livet blant eliten, men også et enormt økonomisk løft: omkring £120m – noe som er det dobbelte av potten de lilla- og lyseblå fikk sist gang de rykket opp. Edruelighet er nødvendig, Lee Hoos tar bladet fra munnen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Premier Leagues pengesekk kommer til å smile til Burnley og Sean Dyche i det manageren skal forsterke en tropp som skal overleve i Englands øverste divisjon. Omkring £60m blir gitt som velkomstgave, mens de resterende £60m blir fordelt om fallskjermspenger – dersom de skulle rykke ned.

Styremedlem Lee Hoos forteller at penger vil bli gjort tilgjengelige for Dyche til forsterkninger etter at the Clarets sørget for en fantastisk dag på Turf Moor med 2-0-seier over Wigan. I løpet av sesongen har kun Ashley Barnes blitt kjøpt for penger – til en anslått verdi på £450.000.

Det er derimot ikke sagt at klubben kommer til å bruke opp alle pengene på spillerkjøp, for det er flere faktorer som langsiktige og ikke minst fornuftige investeringer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det må investeres på banen og vi må gi oss selv en sjanse til å kjempe. Det er ikke bare snakk om de neste tolv månedene, men de tolv etter det og de tolv etter det igjen.

– Selvfølgelig vil vi prøve å tilføye og forsterke laget slik at vi kan være konkurransedyktige igjen, men det må gjøres fornuftig. 

– Vi er en klubb av viss størrelse og vi har lært leksen av å være i Premier League og rykke ned fra den. Klubben ønsker å overleve fremover, men vi ønsker fortsatt å være konkurransedyktige – det er sikkert, avsluttet Hoos.