Heaton: – Utrolig!

Tom Heaton pressekonferanse“Utrolig… Fantastisk…!” det var noen ordene til Tom Heaton etter kampen som sikret Burnley opprykk til PL.

Foto: Lancashire Telegraph
Foto: Lancashire Telegraph

Keeperen hadde ikke nok ord til å beskrive opplevelsen når Burnley sikret opprykk til Premier League foran et fullsatt Turf Moor. For Heatons del så startet karrièren i mektige Manchester United ungdomsakademi, men det ble av mange grunner ikke mye spilletid på høyt nivå så flere låneopphold og overgang til Cardiff ble resultatet.

Derfra gikk veien til Bristol City som var bunnstrebere forrige sesong og når Sean Dyche kom på banen var det ikke mye å tenke på. Dyche bekreftet forøvrig at han prøvde å hente unge Heaton til Watford i sin tid, men nye eiere og et avsluttet arbeidsforhold strandet en mulig overgang.

Ett år senere er Heaton garantert billett til Premier League. Det må også nevnes at Heaton senior er en stor Burnley-supporter og det er ikke umulig at familien også hadde en viss, motivasjon til å bli Clarets-spiller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er utrolig. Det var en forferdelig følelse ifjor når vi rykket ned og vi slapp inn mange mål som var tøft, sa Tom. Det viser at man aldri vet hva som venter rundt hjørnet i fotball og hvis man holder holdet kaldt, jobber hardt og prøver å gjøre de rette beslutningene – så pleier ting å gå bra og jeg kunne ikke vært mer lykkelig. Det er en fantastisk dag og vanskelig å beskrive, men min beste noensinne. 

– Jeg sa det i det øyeblikket jeg gikk inn portene at vi visste vi hadde noe spesielt. Jeg vil slite med å finne et bedre lag jeg har spilt for, tatt i betraktning hvordan vi tilnærmer oss kampene og mentaliteten. Så fort man treffer den bølgen og rir den bølgen, med den manageren, så ønsker en å gå i krig for han – det har vi på en måte gjort gjennom hele sesongen. 

– Mange av lagene jeg har spilt for har vært anspente og forsiktige med litt press, men det er ikke noe av dette – det forsvinner ut av vinduet. Vi har gått i angrep fra første øyeblikk og vi fortjente dette fullt ut. Jeg tror dette var 20. denne sesongen (kamper uten baklengs, red.adm) og det er en fantastisk oppnåelse og en jeg er stolt over. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Sulten og appetitten vi viste på mandag som ga oss resultatet til å ta det til neste nivå, oppsummerte hele sesongen: fantastisk. Det var en fantastisk oppnåelse og en drøm som har gått i oppfyllelse, vi har ikke tatt så mange omveier og holdt det gående gjennom hele sesongen og det er en glede å være del av det. 

– Jeg sa til meg selv når jeg begynte å spille fotball som guttunge at jeg ønsket å spille i Premier League. Når jeg forlot Manchester United et par år siden ble det mitt mål å komme tilbake tid. Å komme seg dit er bare fantastisk, helt utrolig, avsluttet Heaton.