Leeds ble for sterke…

(Leeds 1-0 Burnley): En jevn og god kamp bestående av mye bra angrepsfotball av begge lag, hvor Burnley kan føle seg snytt for straffe, men det ved hjelp av en forsvarstabbe som Ross McCormack benyttet seg av og sendte Leeds i føringen. Etter sidebytte ble konfliktfull hvor laget braket sammen med tre gule til følge og mye røft spill startet hvor Leeds hadde god kontroll og burde nok ha vunnet med veldig god margin, Burnley på sin side kan takke Brian Jensen og flaks for at det kun ble 1-0…

Eddie Howe gjorde ingen bytter i laguttaket og Grayson lot McCormack (målløs på de siste 26 kampene) starte sammen med Paynter på topp. Mye sto på spill denne vakre solskinnsdagen på Elland Road som godt ble dokumentert av Sky TVs kameraer.

Med to dansker mellom nettmaskene og et Leeds som fikk til kampens første halvmuligheter, var det Jensen som først fikk testet ut kvaliteten på hanskene etter et lobb-skudd av Ross McCorkack etter seks minutter og så Paynter to minutter senere. Etter elleve minutter fikk the Clarets sin første kontring anført av Eagles, som endte med hjørnespark og Schmeichel fikk vist fram sine ferdigheter. Burnley skulle hatt straffe midtveis i omgangen når Iwelumo ble overmannet av Andrew O’Brien og Richard Naylor i feltet og dratt ned – uten reaksjon fra dommeren som så situasjonen fra relativt kort hold.

De lilla- og lyseblå fikk til mer og ble muligens snytt for straffe, etterfulgt av noen hjørnespark, men en solid Kasper Schmeichel holdt buret rent. Hjemmelaget skapte fine sjanser og fikk testet ut Jensen ved et par anledninger i det spillet åpnet seg stadig mer og kontringene begynte å komme, men det var på dårlig forsvarsarbeid at Leeds fikk inn kampens første mål; Ross McCormack fikk en lang pasning av Bradley Johnson, mottok ballen, fosset fremover og satte kula inn i det 33.minutt. Sin første for sesongen.

Begge lag fikk til kjempesjanser; godt angrepsspill, godt forsvarsspill og gode keepere sørget for at det fortsatt 1-0 til hjemmelaget til pause. Etter sidebytte startet det like friskt der det sluttet med positiv fotball hvor begge lag fikk atter en gang prøvd ut de danske burvokterne, men det var Leeds som skapte mest og stemningen ble ganske anspent når lagene braket sammen når McCann traff Gradel med en veldig høy fot. McCann, Lichaj og Kilkenny fikk alle gult. McCann burde nok regne seg som heldig som ikke fikk det røde kortet.

Følgelige frispark ble en kjempesjanse for Leeds, men ble stoppet av Jensen med en heroisk redning. Leeds fikk blod på tann og minutter senere var McCormack nære 2-0, men danske Jensen strakk virkelig på seg og avverget. Howe byttet ut etterhvert forsvarer Duff med Ross Wallace uten at det hindret Leeds i å skape flere kjempesjanser og med kvarteret igjen av kampen hadde hjemmelaget hatt ti skuddforsøk, mot Burnleys to.

De lilla- og lyseblå satt inn et kjempeoffensiv mot slutten og nervøsiteten fra tribunene ble sakte men sikkert å merke på banen blant spillene som ble presset stadig dypere på egen banehalvdel, men det hjalp lite for det var Leeds som halte i land den viktige (eller kanskje lite viktige) seieren i en kamp der resultatet ikke gjenspeilet kampen.

Det var nemlig Leeds som dominerte og burde ha vunnet med en mye større margin og Burnley er dermed sikret Championship-spill neste sesong også.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Duff (Wallace 74), Bikey, Cork, McCann (Delfouneso 64), Eagles, Iwelumo (Thompson 78), Rodriguez, Elliott.
Innbyttere: Alexander, Carlisle, Bartley, Grant.
Gule kort: Duff 41, McCann 60, Bikey 80

Leeds: Schmeichel, Naylor, Lichaj, McCartney, O’Brien, Gradel (Watt), Kilkenny, Paynter (Snodgrass 76), Howson, Johnson, McCormack (Bromby).
Innbyttere: Connolly, Bruce, Livermore, Higgs.
Gule kort: Lichaj 60, Kilkenny 60, Johnson 68, Naylor 88

Tilskuere: 31,186