Howe: – Vi manglet konsistens

Burnleys håp om Play Off er definitivt sluknet etter dagens 1-0-tap mot Leeds United på Elland Road og Lancashire-klubben må belage seg på Championship-fotball neste sesong også. Manageren sitter igjen med følelsen «hva, hvis…», men planlegger nå sammen med sitt støtteapparat hvordan klubben skal se ut neste sesong.

Manager Howe satt igjen undrende over hvordan ting kunne ha gått etter å ha blitt nektet en klar straffe som kunne ha endret kampbildet, iallefall noe. Slike scenarioer er noe som har preget the Clarets gjennom hele sesongen, hvor marginene ikke har vært på deres side – inkonsistens er et ord som blir brukt av sjefen – for hva hadde egentlig skjedd hvis Lancashire-laget hadde vunnet en eller to kamper i løpet av deres tapsrekke nylig?

Guttene ga alt, men det var ikke tilstrekkelig, forteller en skuffet Howe. Små marginer har en tendens til å avgjøre ting og man kan stille seg spørsmålet hva som kunne ha skjedd dersom vi tidligere i sesongen hadde vunnet et par kamper til. Naturligvis vil slike ting koste deg fordi vi har vært veldig inkonsistente i løpet av sesongen, som har vært vårt største problem.

– Har vi dagen, scorer vi mål, mens har vi den ikke, er vi ikke sikre på hvor målet kom fra og det er det vi trenger å adressere og løse. Det har vært vanskelig og kampene har kommet på løpende bånd – vi har kanskje ikke vært så flinke til å iverksette tingene slik vi ville, noe vi nå har sjansen til – og noe vi kommer til å gjøre.

Sesongen er ikke over enda, ettersom det gjenstår en kamp igjen (Cardiff) og Howe planlegger allerede hvordan laget skal se ut neste sesong. Sjefen røper også at det kommer til å bli gjort noen endringer – ingen store, men noen nødvendige endringer, både i form av forsterkninger og justering av spille-filosofien.

– Spillere som Chris McCann, Martin Paterson og Charlie Austin kommer til å utgjøre en stor forskjell for oss, det er mye mer i dette laget og vi må foreta noen vanskelige avgjørelser. Jeg tror ikke det trengs en massiv overhaling, men vi trenger å gjøre noen justeringer og vi er belagt på det. Vi trenger også noe friskt blod, så det kommer til å være forandringer, men vår fokus har alltid vært på fremtiden, fordi det er den beste måten å lede et lag på. Vi kommer til å ha en hektisk sommer når vi skal gjenoppbygge laget som skal dra oss fremover, fordi vi må forsikre oss at vi er det bedre laget med de bedre spillerne som ser fram til å utfordre i riktig ende, avslutter Howe.