Ligamestere etter seier over bastardene!

(Bastarder 0-1 Burnley): Burnley reiste til Septiktank Arena vel vitende at en seier over bastardene ville bety seriemesterskap. En perle av Manuel Benson like etter timen la grunnlaget for en magisk opplevelse! Lite smaker bedre enn ligamesterskap etter seier over illeluktende kloakkrotter!

I tradisjonens tro startet oppgjøret med elektrisk stemning på septiktankens tribuner. Fansen skapte mye liv og the Clarets var de ivrigste i åpningsminuttene. Zaroury (8′) og Al-Dakhil (13′) sine forsøk gikk utenfor og Barnes prøvde seg på en episk «shithousery» med en liten Oscar-nominasjon på straffe. Dommeren valgte å la spillet gå. Legendarisk.

Bastardene prøvde seg på noen halvhjertede angrep, men klarte aldri å utfordre et kompakt Burnley-forsvar. Ashley Barnes hadde ønsket effekt på kampen og var en provoserende faktor. Både Travis og Carter måtte få tilsnakk.

Dolan (23′) noterte seg kloakkrottenes første mulighet og de påfølgende minuttene fikk bastardene se litt mer til ballen og kampen jevnet seg ut litt. Etter halvtimen ble det litt mer Dyche-ball med lange (og mer upresise) pasninger og bastardene jaget mye ball.

Zaroury sørget for å holde bastardenes forsvar på tå-hev med sine hurtige løp langs kanten. Det ble flere dueller mellom kamphanene der flere var i gråsonen, men slikt hører til i et lokalderby. Kloakkrottene gjorde en god defensiv jobb og begrenset Burnleys sjanser på mål, men det kostet dem krefter. I løpet av første omgang hadde Muric flere enkle redninger der høyden kom godt med.

Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt som ingen av lagene klarte å nyttiggjøre. Dermed ble det en garderoben på lagene.

Annen omgang startet med et gult kort til Rankin-Costello og et tidlig forsøk av Vitinho (47′) og Szmodics (48′). Rankin-Dolan (54′) forsøkte seg og Burnley sendte utpå friske bein i Jack Cork og Manuel Benson.

Kampen utviklet seg til et oppgjør i «stygg kamp»-kategorien. Ingen av lagene fikk til nevneverdig og dommeren begynte å vifte med de gule kortene.

Noe måtte gjøres. Burnley stoppet et angrep av bastardene og kula havnet hos Jack Cork. Kapteinen sendte en herlig pasning fra midtsirkelen til Manuel Benson på kanten, som fikk masse tid til å komme seg til utkanten av 16-meteren. Der sendte innbytteren en salve som gikk rett i det lengste krysset og the Clarets var i ledelsen! 1-0 over bastardene i det 66.minutt!

Bastardene økte presset og jaget en utligning, men ble effektivt hindret av Burnley. Bastardenes manager John Dahl Thomasson svarte med å sendte utpå friske bein. Benson (78′) jaktet et mål nummer to, men hadde ikke treffsikkerheten med seg.

Fjerdeommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse var Benson (90+1′) nok en gang på fære. Det ble noen nervøse sluttminutter når bastardene fikk et hjørnespark på tampen av kampen. Jay Rodrigez Connor og Harwood-Bellis ble sendt utpå og det ble småknuffing når Muric plutselig lå på bakken.

Bastardene skrek etter straffe når Barnes brukte armen for å hindre et skudd, men dommeren var ikke imponert over appellen. Klokken tikket på overtid og det siste som skjedde på banen var et hjørnespark som ble klarert og Benson (90+6′) forsøkte seg på et langskudd fra skrått hold som gikk over mål.

Burnley er seriemestere etter en strålende seier over bastardene på eget gress. Det hele ble avsluttet med enda mer knuffing av mellom spillere og støtteapparat. Magisk. Vidunderlig. Episk.

Bastarder: Pears, Carter, Hyam, Pickering (Brittain 74), Travis (Leonard 84), Dolan (Dack 74), Hedges (Thomas 74), Rankin-Costello, Szmodics, Wharton, Brereton
Innbyttere: Kaminski, Brittain, Garett, Phillips, Dack, Leonard, Thomas
Gule kort: Rankin-Costello 46, Pickering 62, Szmodics 70

Burnley: Muric, Al-Dakhil, Maatsen (Harwood-Bellis 90+4), Roberts, Taylor, Vitinho (Benson 58), Brownhill, Cullen, Berg Gudmundsson (Cork 58), Barnes, Zaroury (Rodriguez 90+4)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Harwood-Bellis, Cork, Benson, Foster, Obafemi, Rodriguez
Gule kort: Brownhill 35, Cullen 53, Maatsen 56, Cork 64, Muric 82